Raita med jaal jeera

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 10 minuter+15 minuters vila

 Om du inte får tag på jaal jeera kan du använda chaat masala, en liknande kryddblandning som ofta strös över rå frukt i Indien och används till friterade snacks i de norra delarna. Servera till stekt fisk eller som dipp till papadam. Du kan också hacka ner gurka eller zucchini i raitan.

  • 1 tsk jal jeera
  • 3 dl tjock yoghurt (10%)
  • 1 1/2 dl mycket finhackad fänkål
  • 3 finhackade tomater
  • ev lite finskuren mynta
  • 1/2 tsk nymald svartpeppar
  • 1-2 tsk socker
  • lite presssad lime
  1. Vänd samman alla ingredienser och låt samla smak i minst en kvart.
  2. Balansera smaken med socker och lime. Om du använder mynta brukar det behövas lite mer socker.