Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner: 4
Tid: 25 minuter
En enkel och god smårätt med svenska smaker. Äpplena kan gärna bytas ut mot fasta päron.Frys in räkskalen och koka en läcker fond på dem när du har tid!
- 500 g räkor med skal
1 stort syrligt äpple
15 cm daikon, japansk rättika - salladsblad
pyttesmå dillvippor - Ostkräm:
- 1 dl kesella (10 %)
2 msk kallpressad rapsolja
1 dl finriven prästost
1 msk skånsk senap
1 msk finhackad salladslök
- Skala räkorna. Lägg åt sidan.
- Rör samman alla ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och samla smak i rumstemperatur.
- Skala och finstrimla rättika och äpple. Blanda med dill, salt och peppar.
- Arrangera i läckra martiniglas eller vinglas. Bottna grönsaker fortsätt med räkor och avsluta med sås. Toppa med några gräslöksstrån.