Räkcocktail med prästostkräm, rättika och äpple

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid:  25 minuter

En enkel och god smårätt med svenska smaker. Äpplena kan gärna bytas ut mot fasta päron.Frys in räkskalen och koka en läcker fond på dem när du har tid!

  • 500 g räkor med skal
    1 stort syrligt äpple
    15 cm daikon, japansk rättika
  • salladsblad
    pyttesmå dillvippor
  • Ostkräm:
  • 1 dl kesella (10 %)
    2 msk kallpressad rapsolja
    1 dl finriven prästost
    1 msk skånsk senap
    1 msk finhackad salladslök
  1. Skala räkorna. Lägg åt sidan.
  2. Rör samman alla ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och samla smak i rumstemperatur.
  3. Skala och finstrimla rättika och äpple. Blanda med dill, salt och peppar.
  4. Arrangera i läckra martiniglas eller vinglas. Bottna grönsaker fortsätt med räkor och avsluta med sås. Toppa med några gräslöksstrån.