Rödkålssallad

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 40 minuter

Variera gärna med rostade korianderfrön, vanliga kummin, en nypa kanel eller finhackad koriander. Om du inte har saltinlagd citron kan du snabbfixa en genom att skiva en tvättad, tunnskalig citron lövtunt, salta mellan skivorna och marinera i kyl över natten.

  • 1/4 (ca 5 dl finhyvlad) rödkål
  • 2 msk finhackad saltinlagd citron, av marockansk typ
  • 1/2 tsk socker
  • 1 msk dyr olivolja
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 dl finskuren bladpersilja
  • salt, nymald svartpeppar
  1. Hyvla rödkålen med en mandolin, tryffelhyvel eller i nödfall — en osthyvel.  Blanda citron, socker och olivolja och låt stå i minst 30 minuter.
  2. Rosta spiskumminen i torr panna tills de börjar dofta och kanske knastra lite. Mortla lätt. Blanda ner spiskummin och bladpersilja i salladen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.