Rött är sött... Och gott!

Rödmunkar med getostkräm

Receptmakare: Margit richert

4 personer

40 min

Enkelt och vegetariskt, fast lite tråkigt med all stekning. Ibland fuskar jag och häller allt i en form, gräddar i ca 30 minuter och slänger på några skivor getost mot slutet. Lite som en rolig variant på lufsa.

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 4 stora grovrivna rödbetor
  • 1 dl creme fraiche
  • 100 g chevre
  • olivolja till stekning
  1. Blanda vetemjöl, rosmarin och salt och vispa ned mjölken lite i sänder. Tillsätt äggen och vispa runt. Låt svälla 15 minuter. Blanda sedan ned de rivna rödbetorna.
  2. Mosa samman creme fraiche och getosten och ställ kallt så länge.
  3. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Klicka ut raggmunkar (en knapp deciliter smet är lagom) och stek dem ett par minuter på varje sida i olivoljan. De ska få fin färg, men inte brännas (vilket de lätt gör om värmen är för hög).
  4. Servera med en klick getostkräm och en sallad.