Receptmakare: Margit richert
4 personer
40 min
Enkelt och vegetariskt, fast lite tråkigt med all stekning. Ibland fuskar jag och häller allt i en form, gräddar i ca 30 minuter och slänger på några skivor getost mot slutet. Lite som en rolig variant på lufsa.
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1/2 tsk salt
- 2 dl mjölk
- 2 ägg
- 4 stora grovrivna rödbetor
- 1 dl creme fraiche
- 100 g chevre
- olivolja till stekning
- Blanda vetemjöl, rosmarin och salt och vispa ned mjölken lite i sänder. Tillsätt äggen och vispa runt. Låt svälla 15 minuter. Blanda sedan ned de rivna rödbetorna.
- Mosa samman creme fraiche och getosten och ställ kallt så länge.
- Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Klicka ut raggmunkar (en knapp deciliter smet är lagom) och stek dem ett par minuter på varje sida i olivoljan. De ska få fin färg, men inte brännas (vilket de lätt gör om värmen är för hög).
- Servera med en klick getostkräm och en sallad.