Rökig marinad till kallt kött på picknick

“Receptmakare”: Lisa Förare Winbladh

Tid: Tre röda och en halvtimme till marinering

Portioner: 4

För att säkra barnens gunst gjorde jag en smått vulgär marinad till köttet på färdig rökig BBQ-sås från deras paradis Texas Longhorn. Så enkel att man egentligen inte behöver recept. Något ökade jag nördfaktorn genom att strimla ner lite ramslök.

  • 400 g tunnskuret stekt nötkött eller karré (jag använde rostlock)
  • 2 msk rökig BBQ-sås
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger eller annan god vinäger
  • mycket finhackad gräslök eller ramslök
  1. Vispa samman BBQ-sås, olivolja och balsamvinäger. Vänd runt med köttskivorna och låt marinera minst 1/2 timme.
  2. Blanda med nyhackad gräslök före servering.