Receptmakare: Margit Richert
Portioner: 2
Tid: 20 minuter
Sötstingig bacon, len avokado och söta tomater. Vad mer kan man begära? Solsken förstås – den här salladen ska ätas utomhus!
- 140 g bacon
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk lönnsirap
- 2 rejäla nävar mangoldskott
- 1 avokado
- 16 körsbärstomater
- 1 liten burk majs
- 1 msk kallpressad rapsolja
- 1 tsk äppelcidervinäger
- yttepyttelite finhackad vitlök
- salt och svartpeppar
- Sätt ugnen på 200 grader. Grilla baconskivorna på gallret (men sätt en långpanna under som fångar upp droppande fett) tills skivorna är nästan klara, 6-8 minuter. Rör samman dijonsenap och lönnsirap och pensla på blandningen på baconskivorna. In i ugnen igen i 2-3 minuter eller tills de fått fin färg och blivit krispiga.
- Skiva avocadon, skölj majs och mangold, halvera körsbärstomaterna och skiva avocadon. Arrangera allt på två tallrikar.
- Rör samman vinägretten, smaka av med salt, peppar och vitlök och drissla den över salladen. Toppa med baconskivorna. Ät och var glad!