Sallad på dijon och lönnsirapglaserad bacon

Receptmakare: Margit Richert

Portioner: 2

Tid: 20 minuter

Sötstingig bacon, len avokado och söta tomater. Vad mer kan man begära? Solsken förstås – den här salladen ska ätas utomhus!

  • 140 g bacon
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk lönnsirap
  • 2 rejäla nävar mangoldskott
  • 1 avokado
  • 16 körsbärstomater
  • 1 liten burk majs
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • yttepyttelite finhackad vitlök
  • salt och svartpeppar
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Grilla baconskivorna på gallret (men sätt en långpanna under som fångar upp droppande fett) tills skivorna är nästan klara, 6-8 minuter. Rör samman dijonsenap och lönnsirap och pensla på blandningen på baconskivorna. In i ugnen igen i 2-3 minuter eller tills de fått fin färg och blivit krispiga.
  2. Skiva avocadon, skölj majs och mangold, halvera körsbärstomaterna och skiva avocadon. Arrangera allt på två tallrikar.
  3. Rör samman vinägretten, smaka av med salt, peppar och vitlök och drissla den över salladen. Toppa med baconskivorna. Ät och var glad!