Salsa med chilipasta, tomat och aprikos

Receptmakare: Lisa Förare winbladh

Portioner: 4

Tid: 15 minuter

Du hittar chilipastan för pad kee mao i kylen på China Market på Olof Palmes gata i Stockholm. Leta i kylen vid kassan eller fråga den rara personalen. Annars kan du använda någon annan trevlig chilipasta med vitlök. Lägg då gärna till lite fisksås. Ät till friterad tofu, stekt fisk eller kyckling.

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 15 minuter

  • 4 små smakrika tomater
  • 4 halvtorkade aprikoser
  • 1 msk jordnötsolja
  • 1/2 msk chilipasta för pad kee mow
  • 1 msk finhackad salladslök eller purjo
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk pressad citron
  • 1/2 msk fljust muscovadosocker eller farinsocker
  • några droppar fisksås
  • strimlade finstämda örter: limebasilika, citronmeliss eller shiso
  1. Finhacka tomater och aprikoser.
  2. Hetta upp oljan i botten på en liten tjockbottnad kastrull. Klicka ner chilipastan och fräs någon minut.
  3. Vänd ner aprikoserna och fräs en halv minut. Om aprikoserna är torra kan du slå på en msk juice eller vatten. Tippa upp i en liten skål och låt svalna.
  4. Blanda aprikoserna med tomathacket och övriga ingredienser. Låt stå och samla smak.