ReCeptmakare: Lisa förare winbladh
Portioner: 2
Tid: 10 minuter om linserna är kokta
Nu när tonfisken blir allt mindre acceptabel ur moralisk synpunkt tröstar vi oss med kvalietssardiner på burk. Du hittar dem i specialbutiker.
Att alltid ha ett par burkar hemma är ett säkert sätt att hålla misären stången.
Den här somriga salladen är lätt att bygga ut eller variera. Med rostade grönsaker till blir det en mer mättande måltid. Eller servera den före en god efterrätt.
- 1 burk dyra sardiner i olivolja
- 300 g fina tomater, grovt tärnade
- 1 tsk torkad grönpeppar, krossad
- 1 msk fin sherryvinäger
- 2 msk olivolja
- 2 dl kokta svarta linser
- 2 salladslökar, tunt skivade
- 10 blad basilika
- lite citronrasp
- Blanda grönpeppar med olja och vinäger medan du förbereder resten av salladen.
- Äsch ni fattar resten: varva alla ingredienserna i två skålar. Toppa med basilika och citronrasp.