Receptmakare: Seymus Ceylan
Portioner: 10
Tid: 1 timme
Perfekt buffémat! Servera gärna lamm till. Gör en rejäl laddning, linsröran håller sig flera dagar i kylen. Överbliven röra kan vispas upp i buljong till en mustig soppa. Variera gärna med rostad spiskummin eller äkta ungerskt paprikapulver om du vill ha mer smak.
- 3 dl röda linser
- 1/2 dl finmald bulgur
- 1 liten gul lök, finhackad
- 2 tsk hela korianderfrön
- 2 msk tomatpuré
- salt, nymald svartpeppar
- olivolja till stekning
- Skölj linserna i mycket kallt vatten tills sköljvattnet är helt klart. Koka dem riktigt mjuka, till en tjock soppa i ca 1 liter lättsaltat vatten.
- Rör ner bulgur och låt stå och svälla tills blandningen tjocknat.
- Stek löken mjuk och gyllene i generöst med olivolja tillsammans med korianderfröna. Låt det ta tid! Rör ner tomatpurén i den heta pannan och fräs någon minut.
- Rör ner lökblandningen i linserna. Smaka av med salt och peppar.
