receptmakare: Margit Richert
2 portioner
Tid: 15 minuter
Söta tomater, saltknaprigt fläsk, mjuk machego och skärbönor med stunsen kvar. Ibland behöver det inte vara krångligare än så för att vara alldeles underbart.
- ca 15 skärbönor
- 100 g varmrökt sidfläsk eller bacon
- 2 klyftor vitlök
- 1 dl vitt vin
- 10 körsbärstomater
- nymalen svartpeppar
- en liten bit machego
- till servering
- gott bröd att suga upp fettet med
- Halvera körsbärstomaterna. Skär skärbönorna i centimeterlånga bitar. Koka 2 minuter i lättsaltat vatten. Spola av i kallvatten.
- Strimla sidfläsket och stek det knaprigt i en stekpanna. Hacka vitlöksklyftorna och låt dem fräsa med mot slutet.
- Häll vinet i stekpannan och vänd sedan ner skärbönorna. Låt allting fräsa samman några minuter. Skärbönorna ska fortfarande ha lite bett kvar. Tillsätt till sist körsbärstomaterna och låt allt bli varmt. Mal över lite svartpeppar och hyvla över några flarn machego. Ät bums.