Smulpaj med rabarber, hasselnötter och kardemumma

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4 stora

Tid: 30 minuter

Rabarberpaj är kanske den allra godaste pajen. Variera gärna med roliga kryddor och olika nötter eller frön i smultaket

  • ca 450 g rabarber
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/3 tsk kardemumma
  • 1 msk potatismjöl
  • Smuldeg:
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 1/2  dl havregryn
  • 3/4 dl grovhackade hasselnötter
  • 1/2 dl farinsocker
  • 100 g smör, kylskåpskallt
  • Till servering:
  • Tjock yoghurt med honung och finrivet citronskal eller glass
  1. Sätt ugnen på 2oo°C
  2. Skala rabarbern med en kniv eller potatisskalare.  Skiva tunt och blanda med socker, kardemumma och potatismjöl i en rund pajform i keramik.
  3. Blanda de torra ingredienserna till degen i en skål. Skär smöret i små bitar i smöret och nyp ihop det med mjöl och gryn till en smulig massa.
  4. Fördela smuldegen över rabarbern.
  5. Grädda mitt i ugnen  tills smulorna är gyllenbruna och rabarbern mjuknat ordentligt, 5-20 minuter. Servera ljummen eller rumstempererad.