Sommarmacka med kött, röksalt, skånsk senapssås och tomat

receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 10 minuter

Använd överbliven stek eller grillat kött som inte är alltför salt. Om du serverar en linssallad till räcker mackan till en hel lunch. Eller ersätt köttet med en hemstekt hamburgare.

  • 4 skivor helkornsbröd
  • tunt skivat kallt kött
  • 2 mycket mogna tomater
  • salladsblad
  • röksalt efter behag
  • Senapssås:
  • 1 msk stark skånsk senap
  • 1 ½ dl lätt creme fraiche
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 msk finhackad syltlök
  • 1 msk grovhackad dragon
  • 1 msk finskuren persilja
  1. Rör samman alla ingredienser till såsen. Låt stå och samla smak någon timme.
  2. Arrangera alla ingredienserna på mackan.