Spenatomelett med pomerans

Receptmakare: Sofia gustafson

Portioner: 2

Tid: 20 minuter

I Malmö hittar du pomerans på Nassims livs vid Möllevångstorget och ekologiskt odlad hos Morot & Annat vid Drottningtorget.

  • 250 g fryst spenat
    2 vitlöksklyftor, tunt skivade
    ½ tsk salt
    svartpeppar
    4 ägg
  1. Tina den frysta spenaten. Skär i mindre bitar om bladen är stora.
  2. Stek vitlöksklyftorna i en stekpanna, de ska bara precis börja ta färg.
  3. Tillsätt spenaten och fräs i några minuter, rör om då och då. Salta och dra några varv med pepparkvarnen.
  4. Knäck äggen i en bunke och vispa sönder gulorna lätt med en gaffel.
  5. Sprid ut spenaten i stekpannan och häll äggen över. Stek tills äggen stelnat eller har en krämig konsistens. Vändstek eller behåll krämigheten, allt efter egen smak.
  6. Skär omeletten i bitar och servera, vid bordet pressar du pomeranssaft över omeletten.