Svart bönsallad med lime och kakao

Receptmakare: Lisa förare Winbladh

Portioner: 10-12 som litet tillbehör

Tid: 15 minuter+1 timmes marinering

Den här enkla bönsalladen är underbar till pulled pork eller tacos. Skillnaden mellan en god sallad och en WOW-sallad liger främst i valet av kakao. Valrhona är fantastisk. Om du vill kan du blanda ner tinad fryst majs i salladen också.

  • 3 burkar svarta bönor
  • 1 tsk anis
  • 3/4 dl pressad lime
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl finhackad röd paprika
  • 1 dl finhackad blekselleri
  • 1/2 dl finhackad rödlök
  • 2 tsk finhackat limeskal, bara det gröna
  • 2 tsk kakao, Valrhona
  • 1/2 dl grovhackad färsk koriander
  • (1/2 tsk epazote)
  1. Skölj försiktigt bönorna i kallt vatten.
  2. Rosta anisen lätt i torr panna och mortla den lätt. Blanda alla ingredienser.
  3. Låt marinera i en timme.