Receptmakare: Lisa förare Winbladh
Portioner: 10-12 som litet tillbehör
Tid: 15 minuter+1 timmes marinering
Den här enkla bönsalladen är underbar till pulled pork eller tacos. Skillnaden mellan en god sallad och en WOW-sallad liger främst i valet av kakao. Valrhona är fantastisk. Om du vill kan du blanda ner tinad fryst majs i salladen också.
- 3 burkar svarta bönor
- 1 tsk anis
- 3/4 dl pressad lime
- 1 msk farinsocker
- 2 msk olivolja
- 1 dl finhackad röd paprika
- 1 dl finhackad blekselleri
- 1/2 dl finhackad rödlök
- 2 tsk finhackat limeskal, bara det gröna
- 2 tsk kakao, Valrhona
- 1/2 dl grovhackad färsk koriander
- (1/2 tsk epazote)
- Skölj försiktigt bönorna i kallt vatten.
- Rosta anisen lätt i torr panna och mortla den lätt. Blanda alla ingredienser.
- Låt marinera i en timme.