Sydindisk rödlökssallad

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 15 minuter

Jag brukar ofta göra en liten rödlökssallad och servera med en klick krämig yoghurt till grillat eller stekt fisk. Varför inte vända firren i lite mjöl blandat med curry innan du steker den? Servera gärna till stekta rotsaker med lite chili men mycket spiskummin och korianderfrön. Om du inte tycker om den färska koriandern i löksalladen kan du ersätta den med lite strimlad färsk mynta.

  • 3 små rödlökar, ca 150 g
  • 1/2 msk bå vallmofrön
  • 2 tsk neutral rapsolja
  • 2 msk pressad lime
  • 1/2 tsk finrivet limeskal
  • 1 tsk socker
  • 1/3 krm salt
  • 1-2 msk finhackad koriander
  1. Skala och skiva löken tunt. Rosta vallmofröna i torr teflonpanna tills de börjar knäppa.
  2. Rör hastigt ner olja och lök. Fräs tills löken mjuknat något.
  3. Blanda ner alla övriga ingredienser utom koriandern. Värm precis före servering och tillsätt koriandern.