Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner: 4
Tid: 15 minuter
Jag brukar ofta göra en liten rödlökssallad och servera med en klick krämig yoghurt till grillat eller stekt fisk. Varför inte vända firren i lite mjöl blandat med curry innan du steker den? Servera gärna till stekta rotsaker med lite chili men mycket spiskummin och korianderfrön. Om du inte tycker om den färska koriandern i löksalladen kan du ersätta den med lite strimlad färsk mynta.
- 3 små rödlökar, ca 150 g
- 1/2 msk bå vallmofrön
- 2 tsk neutral rapsolja
- 2 msk pressad lime
- 1/2 tsk finrivet limeskal
- 1 tsk socker
- 1/3 krm salt
- 1-2 msk finhackad koriander
- Skala och skiva löken tunt. Rosta vallmofröna i torr teflonpanna tills de börjar knäppa.
- Rör hastigt ner olja och lök. Fräs tills löken mjuknat något.
- Blanda ner alla övriga ingredienser utom koriandern. Värm precis före servering och tillsätt koriandern.