Böcklingröra till smörgåstårta
receptmakare: Margit Richert
1 normalstor smörgåstårta
Tid: 5 minuter
Även gott som dip till knäckebröd, men det är ju lätt att lista ut själv – när blev böckling äckligt? Eller lägg rörorna på ägghalvor till jul eller påsk.
- 145 g (1 tub) böcklingpastej
- ett rejält knippe gräslök
- 2 dl creme fraiche
- 2 msk riven pepparrot
- generöst med nymalen svartpeppar
- Blanda samman allt. Bred på smörgåstårtsbotten.
-
Skaldjursröra till smörgåstårta
-
Receptmakare: Margit Richert
-
1 normalstor smörgåstårta
-
Tid: 15 minuter
-
Roligast blir det förstås med färsk krabba. Men den är å andra sidan sällan i säsong under smörgåstårtesäsongen, så konserverad duger fint. Hemvevad majonäs är överkurs, Kavli har en alldeles utmärkt ekologisk variant som smakar näranog hemgjort.
- 1 burk salladskrabba, avrunnen
- 200 g skalade räkor, hackade
- 2 hårdkokta ägg, hackade
- rivet skal från 1/2 citron
- pressad saft från 1/2 citron
- 1/2 dl finhackad dill
- 2 dl majonnäs
- Blanda samman allt. Bred på smörgåstårtsbotten.