Ugnskokt lutfisk
Skrivet av
i
Ingredienser
3-4 kg lutfisk 1- 1 1/2 msk salt
Till servering:
vitsås
kryddpeppar
svartpeppar
svensk och skånsk senap
kokta ärter.
3-4 kg lutfisk 1- 1 1/2 msk salt
Till servering:
vitsås
kryddpeppar
svartpeppar
svensk och skånsk senap
kokta ärter.
Portioner: 8
Gör så här:
- Blötlägg fisken ett par timmar innan tillagningen.
- Värm ugnen till 200 grader. Lägg fisken med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form eller långpanna. Strö på salt. Täck formen med bakplåtspapper eller aluminiumfolie.
- Ställ in formen i ugnen och låt lutfisken ugnskoka i 40–50 minuter. Slå bort vattnet som bildats ungefär efter halva koktiden. Häll bort vattnet en gång till strax före serveringen.
- Servera med vitsås (bechamelsås), kryddpeppar, svartpeppar, svensk och skånsk senap och kokta ärter.
