Varm bönsallad med feta och mynta

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 2 som förrätt eller liten lunch

Tid: 10 minuter

En vardagsförrätt gör livet värt att leva. Allra snabbast går det att värma salladen i mikro direkt i portionsskålar. God på buffé eller snabb lunch med ett par skivor rostbiff och bröd. Kom ihåg att skölja bönorna noga i kallt vatten om du använder burkade. Dressingen blir extra läcker med en nypa kanel eller spiskummin.

  • 2 dl kokta vita jumbobönor
  • 2 msk finhackad grön paprika
  • 1/2 dl grovriven fetaost
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 1/2 dl finstrimlad bladpersilja
  • Dressing:
  • 1 dl tomatjuice
  • 1 tsk ouzo eller pernod
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm mynta
  • svartpeppar
  1.  Blanda samman alla ingredienser till dressingen. Vänd ner grönor och paprika. Lägg i fina mikrotåliga portionsskålar.
  2. Värm i mikron en dryg minut, tills bönorna är heta. Toppa med riven ost. Värm ytterligare 30 sekunder i mikro så att osten blir mjuk. Strö över lök och finstrimlad persilja. Peppra.