Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner: 2 som förrätt eller liten lunch
Tid: 10 minuter
En vardagsförrätt gör livet värt att leva. Allra snabbast går det att värma salladen i mikro direkt i portionsskålar. God på buffé eller snabb lunch med ett par skivor rostbiff och bröd. Kom ihåg att skölja bönorna noga i kallt vatten om du använder burkade. Dressingen blir extra läcker med en nypa kanel eller spiskummin.
- 2 dl kokta vita jumbobönor
- 2 msk finhackad grön paprika
- 1/2 dl grovriven fetaost
- 1 msk finhackad rödlök
- 1/2 dl finstrimlad bladpersilja
- Dressing:
- 1 dl tomatjuice
- 1 tsk ouzo eller pernod
- 1 tsk balsamvinäger
- 1 msk olivolja
- 2 krm mynta
- svartpeppar
- Blanda samman alla ingredienser till dressingen. Vänd ner grönor och paprika. Lägg i fina mikrotåliga portionsskålar.
- Värm i mikron en dryg minut, tills bönorna är heta. Toppa med riven ost. Värm ytterligare 30 sekunder i mikro så att osten blir mjuk. Strö över lök och finstrimlad persilja. Peppra.