Receptmakare: Margit Richert
Portioner: 4
Tid: 40 minuter
Att få till en bra vegoburgare är en svår konst, men just det här receptet blev ovanligt lyckat.
- 200 g kokt seitan
- 1 burk svarta bönor
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 litet ägg
- 1 msk mörk soja
- 1 tsk worchestershiresås
- 1/2 tsk liquid smoke
- 1/2 dl maizena
- salt och svartpeppar
- olja till stekning
- Skär seitan i små bitar. Skölj bönorna och låt dem rinna av ordentligt. Hacka lök och vitlök.
- Blanda i en bunke och mixa till en ganska jämn smet. Blanda ned ägg, soja, worchestershiresås och liquid smoke. Smaka av med salt och peppar. Rör i maizenan och låt blandningen stå och svälla 10 minuter.
- Klicka ned fyra stora biffar rätt ned i en stekpanna med olivolja. Stek på lägsta värme 7-10 minuter. Efter det går det bra att vända biffarna. Var någorlunda varsam vid vändningen. Stek lika länge på andra sidan. Servera med dina favorittillbehör.