seitanburgare

Vegoburgare med seitan och svarta bönor

Receptmakare: Margit Richert

Portioner: 4

Tid: 40 minuter

Att få till en bra vegoburgare är en svår konst, men just det här receptet blev ovanligt lyckat.

  • 200 g kokt seitan
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 litet ägg
  • 1 msk mörk soja
  • 1 tsk worchestershiresås
  • 1/2 tsk liquid smoke
  • 1/2 dl maizena
  • salt och svartpeppar
  • olja till stekning
  1. Skär seitan i små bitar. Skölj bönorna och låt dem rinna av ordentligt. Hacka lök och vitlök.
  2. Blanda i en bunke och mixa till en ganska jämn smet. Blanda ned ägg, soja, worchestershiresås och liquid smoke. Smaka av med salt och peppar. Rör i maizenan och låt blandningen stå och svälla 10 minuter.
  3. Klicka ned fyra stora biffar rätt ned i en stekpanna med olivolja. Stek på lägsta värme 7-10 minuter. Efter det går det bra att vända biffarna. Var någorlunda varsam vid vändningen. Stek lika länge på andra sidan. Servera med dina favorittillbehör.