Vridna baguetter

Receptmakare:  Klassisker från Äppelviken, Anna Bergenström

3 baguetter

 

Klassiskt löjligt lättbakat recept som lanserades av Anna Bergenström.Brödet är godast samma dag det bakats.

 

  • 6 dl ljummet vatten
  • 25 g (1/2 pkt) jäst
  • 2 tsk salt
  • 10-12 dl vetemjöl

  1. Lös upp jästen och saltet i fingerljummet vatten.  Blanda ner mjölet utan att knåda, degen ska vara rejält kladdig. Låt jäsa till dubbel storlek, ett par timmar.
  2. Stjälp försiktigt upp degen på mjölat underlag. Knåda inte. Dela degen med degskrapa i tre tjocka remsor. Forma försiktigt delarna till långsmala vridna bröd. Lägg dem på mjölad plåt.
  3. Jäs under handduk ytterligare 15 minuter. Värm ugnen till 250°C.
  4. Grädda bröden i 12-15 minuter, sänk sedan värmen till 150°C och grädda ytterligare tills de fått fin färg låter ihåligt då du knackar undertill, ca 20 minuter.