Receptmakare: Klassisker från Äppelviken, Anna Bergenström
3 baguetter
Klassiskt löjligt lättbakat recept som lanserades av Anna Bergenström.Brödet är godast samma dag det bakats.
- 6 dl ljummet vatten
- 25 g (1/2 pkt) jäst
- 2 tsk salt
- 10-12 dl vetemjöl
- Lös upp jästen och saltet i fingerljummet vatten. Blanda ner mjölet utan att knåda, degen ska vara rejält kladdig. Låt jäsa till dubbel storlek, ett par timmar.
- Stjälp försiktigt upp degen på mjölat underlag. Knåda inte. Dela degen med degskrapa i tre tjocka remsor. Forma försiktigt delarna till långsmala vridna bröd. Lägg dem på mjölad plåt.
- Jäs under handduk ytterligare 15 minuter. Värm ugnen till 250°C.
- Grädda bröden i 12-15 minuter, sänk sedan värmen till 150°C och grädda ytterligare tills de fått fin färg låter ihåligt då du knackar undertill, ca 20 minuter.