Claus Meyers varma äppelbål med sockerbetsjuice

Receptmakare: Claus Meyer

Portioner: 10 glas

Tid: 15 minuter + centrifugering av sockerbetsjuice

Bild: Pia Britton

Det här receptet är skapat av Claus Meyer och är hämtat ut Mad i Norden Smagen af Danmark. (Aschehoug). Claus Meyer berättar att man blir berusad på ett alldeles särskilt trevligt sätt av den här drycken. Du kan pressa juice själv om du råkar få fatt på både sockerbetor och en råsaftscentrifug. Sockerbetsjuicen kan i värsta fall ersättas med 2 dl ljust muscovadosocker och vatten efter behag. Servera drycken het eller kyld med en isbit

  • 1 l färskpressad äppeljuice
  • 1 l sockerbetsjuice
  • 1 stor kanelstång
  • 3 stjärnanis
  • 10 korn svartpeppar
  • 1 dl balsamisk mild äppelcidervinäger
  • 1 dl mörk rom eller annan sprit
  1. Hetta sakta upp alla ingredienser nästan till kokpunkten. Låt dra i 10 minuter.

Taffel.se bloggar