Kaliforniska pannkakor

Receptmakare: margaret S Fox, John B Bear/ red. Anna billing

Portioner: 4-5

Tid: 20 minuter

Underbara kaliforniska pannkakor som tveklöst genererar en fortsatt bra dag!

  • 6 ägg
  • 5 dl keso
  • 1,5 msk neutral rapsolja
  • 1.25 dl mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • Till servering:
  • Lönnsirap
  • Blåbär
  1. Mixa alla ingredienser, förslagsvis i en kannmixer, på låg hastighet tills smeten är helt jämn.
  2. Värm lite fett i en stekpanna och klicka pannkakorna direkt i pannan. De ska vara större än plättar men betydligt mindre än svenska pannkakor.
  3. Stek på medelvärme i cirka 3-4 minuter på varje sida, pannkakorna ska vara gyllenbruna.
  4. Tina upp ett paket blåbär, söta med lönnsirap och servera till.
  5. Vill du bli extra poppis kan du klicka Musse Pigg-pannkakor som J brukar göra på barnens födelsedagar. Eller så kan du byta ut mjölet mot ett grövre och servera pannkakorna som blinier till förrätt med lite löjrom, gräddfil och hackad schalottenlök.