Violpannacotta med Licor 43

Receptmakare: Anna Billing

Portioner: 4

Tid: Ca 1 timme

Först vill jag göra klart att jag föredrar pannacotta som inte enbart är gjord på grädde. Jag vill ha en dallrig och något lättare konsistens. Därför blandar jag grädde med mjölk i basen.

  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 dl standardmjölk
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk Licor 43
  • 3 gelatinblad
  • 1 tsk violessens
  • 1 msk vatten
  • 1/2 gelatinblad
  • Violer till dekoration
  1. Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten
  2. Blanda grädde, mjölk och socker i en kastrull. Låt det koka upp.
  3. Dra kastrullen av spisen, tillsätt likören och gelatinet. Rör runt tills gelatinet smält. Häll upp i fyra portionsformar i glas eller metall. Låt svalna något innan du sätter in dem i frysen i cirka 45 minuter så att de stelnar snabbt.
  4. Blanda vatten och violessens i en skål. Mikra den i cirka tjugo sekunder så att vätskan blir varm. Krama ur och lös upp det sista halva gelatinbladet i violessensen och vattnet.
  5. Låt tjockna en liten stund, men dröj inte för länge, då klumpar vätskan sig och du får börja om på nytt. Skeda violgelén jämnt över pannacottorna och låt stelna några minuter i kylen. Om du istället vill stjälpa upp pannacottorna kan du välja att göra violgelén först, låta den stelna i botten och sedan hälla över den något avsvalnade gräddblandningen (är den för het löser den upp violgelén).
  6. Pannacottor själper du lättast upp genom att doppa formarna i kranvarmt vatten så att de släpper från kanten innan du knackar ut dem upp och ner över serveringsassietten. Dekorera med violer (de går att äta) och skaka effektfullt när du serverar så att desserterna kommer i dallring.

Bild för Anna Billing

Mer från Anna Billing


Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing