Pasta Carbonara alla Grecia

Receptmakare: Anna Billing

Portioner: 4

Tid: 20 minuter

Hoppa inte över kanelen! Den tar ner de syrligaste topparna på fetaosten och får pastan och stanningen att gå ihop till en grekisk dröm.

  • 400 g tagliatelle
  • 125 g fetaost
  • 4 ägg
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 näve stora gröna oliver m kärna
  • 1 näve kalamataoliver
  • poponcini, peperoni eller marinerade paprikor
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  1. Koka upp rikligt med vatten och lite salt i en stor tjockbottnad kastrull (så slipper du extra disk). Lägg i tagliatellen och koka den al dente efter anvisningarna på paketet.
  2. Knäck äggen i en bunke, ett ägg per skalle är en bra tumregel. Smula i fetaosten och vispa kanel och hackad rosmarin i stanningen. Salta inte, osten fixar sältan på egen hand!
  3. Låt pastan rinna av i ett durkslag och häll snabbt tillbaka den i kastrullen. Häll i äggstanningen och rör på medelvärme tills äggen koagulerat och fetaosten smält.
  4. Lägg upp på tallrikar med oliver, poponcini och små rosmarinkvistar. Ringla över en god (grekisk) olivolja och strö över svartpeppar innan serveringen.