Receptmakare: Anna Billing
Portioner: 4
Tid: 20 minuter
Hoppa inte över kanelen! Den tar ner de syrligaste topparna på fetaosten och får pastan och stanningen att gå ihop till en grekisk dröm.
- 400 g tagliatelle
- 125 g fetaost
- 4 ägg
- 1 tsk kanel
- 1 msk hackad färsk rosmarin
- 1 näve stora gröna oliver m kärna
- 1 näve kalamataoliver
- poponcini, peperoni eller marinerade paprikor
- Svartpeppar
- Olivolja
- Koka upp rikligt med vatten och lite salt i en stor tjockbottnad kastrull (så slipper du extra disk). Lägg i tagliatellen och koka den al dente efter anvisningarna på paketet.
- Knäck äggen i en bunke, ett ägg per skalle är en bra tumregel. Smula i fetaosten och vispa kanel och hackad rosmarin i stanningen. Salta inte, osten fixar sältan på egen hand!
- Låt pastan rinna av i ett durkslag och häll snabbt tillbaka den i kastrullen. Häll i äggstanningen och rör på medelvärme tills äggen koagulerat och fetaosten smält.
- Lägg upp på tallrikar med oliver, poponcini och små rosmarinkvistar. Ringla över en god (grekisk) olivolja och strö över svartpeppar innan serveringen.