Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner: 6 portioner som liten förrätt
Tid: 15 minuter (om sillen är klar)
Även personer som är skeptiska till sill brukar gilla den här kryddiga anrättningen. Du kan även använda kryddoljan till urvattnade sillfiléer som snabbt vänts i lite citron och socker och sedan marineras i kryddoljan över natten.
- 1 sats citronsill
- 3 dl tjockyoghurt
- 1/4 rödlök
- ev finhackad saltinlagd citron till garnering
- Kryddolja:
- 2 msk + 2 msk olivolja
- 4 kryddpepparkorn, grovt krossade
- 1/2 tsk hel koriander
- 1 tsk spiskummin
- 1/2 tsk chiliflingor
- Förbered kryddoljan i god tid. Hetta långsamt upp 3/4 dl olivolja med kryddpeppar, koriander och spiskummin. När kryddorna börjar dota drar du snabbt kastrullen av spisen och slår i resterande olja. Lät svalna.
- Låt sillen rinna av ordentligt. Arrangera sillen på ett fat. Droppa över 1/3 av oljan. Skiva rödlöken lövtunt och lägg de över. Klicka på yoghurten. Ringla över resten av kryddoljan.
