“Det är både gott och äckligt på samma gång” säger Magnus och förtydligar med ett “man vill inte äta för många”. Kaffekokarkokboken-katja har pocherat ägg med twitterassistans från mig, mina ägg har varit perfekta och alldeles vrålgoda, men det hjälps inte: Magnus ställer sig kallsinnig till hela idén.
Tack och lov är han inte matbloggare, för då skulle det se lustigt ut. Nu är han bara gift med en och det är illa nog. Han hävdar att äggvitan blir läskig och vill gärna se en omröstning bland er läsare:
Jag fattar inte hur jag klistrar in en webbpoll, så klicka här och rösta.

Kommentarer
12 svar till ”Äckligt eller gott?”
Det är fantastiskt! Och en av de enklaste, godaste middagarna man kan göra är rökt lax, ångad spenat och pocherat ägg.
Är det syndigt att alltid äta upp all vitan runtom först för att sedan sluka gulan hel? Jag börjar tro att mitt beteende är något tvångsmässigt.
Jag tycker att en avocado med pocherat ägg och toppad med bea är fantastiskt gott. Inte så nyttigt kanske, men who cares… :P
Det är en särdeles klok och omdömesgill make du har!
Dallrig smaklös äggvita… huuu!
Ge mig ett stekt ägg vilken dag som helst. Tvärvänt, tack.
Jag tyckte med det var jättegott, och jag blev framförallt alldeles lyrisk över hur coolt det var! Min kille hulkar däremot vid tanken på pocherade ägg. Tur att han inte heller är matbloggare..
Dina smaklökar har jag prisat förut, men i det här sammanhanget måste jag i alla fall hålla med din kära make. Pocherat ägg är läbbigt och sladdrigt!
Så länge äggen är pocherade av dig, Gitto, och inte i en kaffekokare så är jag definitivt på!
Saxit: Enligt LCHF skulle det vara ytterst nyttigt, och mig veterligen så har den mer forskning på sin sida än mer klassisk kosthållning.
Jag har nog aldrig ätit pocherat ägg, borde jag väl testa någon gång.
Anna B, om Gitto skulle pochera dom i en kaffekokare då?!
För min del är det inte avgjort, alla mina försök har slutat med något som ser ut som en gigantisk, vit tumör som exploderat i vaacuum.
Pocherade ägg har jag aldrig ätit pga att jag varit äggvägrare sen jag föddes, typ. Jag smakade äggröra för första gången när jag var 40+ och upptäckte att det faktiskt gick att äta. Men jag gillar ordet, det är snyggt, och oftast så ser pocherade ägg väldigt snygga ut på bild.
Helt OT, Gitto, du vet den där matbloggen som jag retade mig på och som vi mailade om för ett tag sen. Jo, nu i sista numret av tidningen som bloggarna är knutna till, är de sådär otroligt fjompiga igen, iallafall den ena. Det är “tjonga i” “fräs, fräs, fräs” “en skön skvätt” i all oändlighet recepten. Jag läser (jo, jag vet att det är frivilligt) och retar mig fram till högt blodtryck.
Tack igen Gitto för dina underbara recept skrivna på RIKTIGT och inte på nämen-oj-vad-jag-är-busig-joller :-)
Det finns inget som slår Eggs Benedict till frukost “dagen efter”. Mjukt, varmt, fett…
Tack för all input! Magnus läser förstås bara de kommentarer han själv håller med, men det var roligt att få höra lite mer om detta uppenbarligen både älskade och hatade ägg.