Från och med nu kan ni följa mitt twittrande till höger.(Om ni inte redan följer mig på Twitter.) Jag har tänkt att lägga upp lite snabba länkar och tips där.
Snart kommer jag även blogga lite i Sydsvenskans kommande mat&dryckesblogg. Bidra gärna med härliga Skånetips.
Sen upptäckte jag att jag inte utsett en Veckans matnöd på evigheter. Jag utser Sally för insikten att grapefruktjuice och smält ost är bästa kuren mot bakfylla. Torstens förslag med strata var egentligen allra bäst men jag har ingen länk till honom. Åh, frukost! Min man fixar 45-minutersägg med fräst jamon serrano, karamelliserad lök och salvia. Inte heller dumt vid bakfylla heller men vi varit skötsamma i helgen.
Nu ska jag vårda min självpådragna luftrörskatarr. Skörlevnad straffar sig! Renlevnad står på agendan.
Nästa Veckans matnörd blir den som tipsar om bästa alkolholfria måltidsdryck!
Kommentarer
13 svar till ”Alla kvittrar: Twiddewitt, twiddewitt”
Jag är traditionalist när det gäller alkoholfria drycker till maten.
Lingondricka, helst hemkokt så den smakar mycket bär och lite socker. Fantastiskt till vilt.
Carlsbergs alkoholfria öl i fina gröna flaskor. Tveklöst godast – går inte att jämföra med äppelmossmakande lättöl. Gott till allt som passar ihop med ljust öl.
Men resten? Det finns för få alternativ och jag har aldrig sett dem relateras till amten som serveras. Och nästan allt är på tok för sött, oavsett om det är sockrat eller konstsötat.
kranvatten gärna rumstempererat
Sorry, bara ett förslag på alkoholfri dryck till maten: Vatten.
Jag dricker det gärna filtrerat i Brita-karaff och kylskåpskallt.
Sorgligt nog älskar jag också bubbligt mineralvatten på flaska (Salvetat).
Jokk blåbär är inte så fel:)
Kom egentligen mest in här för att tacka för den välskrivna spenatartikeln:)
åh jag känner mig hedrad upp över öronen! samt väldigt nöjd med att den hör söndagen varken tarvar ost eller grapefrukter!
För länge sen drack jag barley water och kommer ihåg det som väldigt gott.
Jag drack en himmelsk kardemumma/citrondryck till maten på Govindas i veckan.
Annars är ljummet vatten bäst för magen och i ganska liten mängd till maten.
Vatten med en skvätt aloe vera juice är också gott och välgörande för lilla maggen;)
Svagdricka (kan dock bli för sliskigt), annars vatten med citronskivor.
Absolut bäst är hemlagad fläderblomssaft. Fast det är väl rätt få förunnat.
Annat bra är koncentrerad äppeljuice blandad med kolsyrat vatten. I Tyskland brukar man kunna få det på de flesta ställen, men det är ju lätt att fixa hemma också (bäst är att servera juice och vatten för sig, så alla kan blanda efter smak). Vanligt kranvatten med lite lime- eller citronskivor och is är också gott.
Lemonad är ruggigt gott, och rätt såhär i citrus-tider. Se även http://alsikematochvin.blogspot.com/2009/02/2009-07-lemonad-ful-och-sur-ar-bast.html
Jag anser att den där ingefärsdrycken vi fick hos Seyhmus på taffelträffen var helt fantastisk och som så nominerar jag den som bästa alkoholfria alternativ.
Missade ingefärsdrycken. Typiskt!
Jag röstar för bubbelvatten med granatäppelkärnor.
http://frkdill.blogspot.com/2008/12/rosa-dryck.html
Lite lime- och isbitar kan man också ha i.
Hälsar fröken Dill
Låter intressant med sydsvenskanbloggen, jag har letat förgäves efter bra matsidor på deras sajt.
Jag twittrar lite men jag tumlar mer, mest som ett litet matsociologiskt experiment. Det är roligt att koppla samman flödena mellan de olika grejerna också!