Artikeldiskussion: Kärleken till tysk korv

Visst älskar du också tysk korv? Vilken är bäst och varför. Tala nu eller tig för alltid!

Kommentarer

17 svar till ”Artikeldiskussion: Kärleken till tysk korv”

  1. Äsch, jag kan inte välja! Många av de ljusa tyska korvarna är goda. Nürnbergarna serveras dessutom på ett roligt sätt – eftersom de är så små får man flera i samma (runda) bröd, vanligen tre som liksom spretar åt olika håll.

  2. Skrev om en annan tysk delikatess på min blogg för ett par dagar sedan.

  3. Det som är bäst med de tyska korvarna är att Johans ungar älskar dem. Visserligen vill vi ju i princip äta svenska ekologiska korvar. Men när jag ser den nyckehåls- och KRAVmärkta falukorven väcks inget begär i mitt hjärta. Alls.

  4. Jag kan inte heller välja. Varje korv har sin egen charm. Den jag gillar bäst är nürnberger würstchen. Små korvar som bara består av kött, inga färgämnen, ingenting, kryddade med mejram, steks försiktigt, serveras med potatis och sauerkraut.

  5. Bockwurst är inte så dum. Jag tycker annars att tyskarna är bäst på de milda och balanserade, som frankfurter, snarare än bratwurst och andra med kraftigare kryddning.

  6. Tyskland är verkligen den subtilt kryddade korvens förlovade land! Nürnberger Rostbratwürstl in der Semmel är aldrig fel som snabbmat, ej heller en Leberkässemmel.

    Fast jag maste erkänna att trots att jag har bott i München i fem manader har jag fortfarande inte smakat Weißwurst. Tycker de ser lite läskiga ut, ärligt talat.

  7. Å vad fan heter den där grymma vita örtkorven nu igen… är det thüringer weisswurst? Wunderbar är den i alla fall.

    Tysken Günthers korv på Karlbergsvägen intill Sankt Eriksplan i Stockholm kan som vanligt rekommenderas varmt.

  8. Olle: Är den tjock eller smal, och vad är den kryddad med? Sa vitt jag vet kommer Weißwurst fran München, inte Thüringen… :p

  9. Lesse

    Ååh, mmm, de tyska vita korvarna… De är ju urgoda! En annan god tysk rätt är fläsklägg med surkål, det vågade man inte heller säga högt för några år sen. Mer tysk mat till folket!

  10. Diversearbetaren

    Kan faktiskt rekommendera Lidl’s Nürnberger Rostbratwurst, förpackade i fiffig dubbelpack med 8 i varje för under 30 spänn! Om det sedan fanns Löwensenf att köpa i EU-landet Sverige vore lyckan fullständig – det är senap med drag i – inget fjolleri, alltså……

  11. De som vistas norr om tullarna bör veta att det i Åkersberga finns ett tyskt hembageri med ett nytillkommet charksortiment som verkar väl värt att botanisera i. Kolla deras hemsida: http://www.brothaus.se
    Leveranser direkt från Vaterlandet!

  12. Henrik

    Till Diversearbetaren: Löwensenf finns att köpa hos Österqvist i Hötorgshallen. Se här
    http://www.osterqvist.se/sortiment.htm
    (skrolla ner en liten bit)

  13. Som barn tillbringade jag en hel del tid i Berlin. Måste bara säga att Zwiebelmett (rå fläskfärs med lök, alltså) är så fruktansvärt jävla övergott på en macka (ljust bröd) att det nästan är värt att ignorera salmonella- och trikinvarningarna på snabbköpsfärs…
    Som jag minns det var det riktigt fet färs, ordentligt finmald och så finhackad rå gul lök. Breddes på något i stil med baguette.

  14. Mattias

    Till alla korvfantasters lycka har det för ett tag sedan öppnats en riktigt bra korvmoj vid Grönsakstorget!! i Göteborg. Gourmetkorvmojen har bland annat en riktig god bratwurst kryddad med kummin och vitlök.

  15. @Mattias Det låter fantastiskt. Jag kommer till Gbg snart och ska kanske besöka denna oas.

  16. En av de bättre ”korv”upplevelserna i Tyskland var när jag råkade beställa in en charkuteritallrik på Ueriger i Düsseldorf; ljuvlig Mett, perfekt levrig Leberwurst och en Schweinkopfsültze som både lät skum och såg osmaklig ut men som visade sig vilja hoppa in i munnen efter första smakbiten. (Det är möjligt att mitt omdöme blev något påverkat av den rikliga mängden Alt-bier.) Nu börjar jag redan ladda inför nästa Tysklandsbesök (Bayern), Weisswurst, Nürnbergare och Leberkas kommer definitivt slinka ner.

    Men att välja en favorit bland de tyska korvarna går bara inte.

  17. Jag vill bara påpeka att Nürnberger Rostbratwurst varken innehåller kummin eller vitlök.

    Och det krävs inte slaktvarmt kött för att uppnå rätt bindning i smeten utan onödiga bindemedel och tillsatser. Se min blogg för instruktioner.

Fler inlägg