Asiatisk brunch på Berns: För dyrt men ändå prisvärt (4/5)

I vår iver att introducera nya smaker för barnen  bortsåg vi igår tillfälligt från vår snålhet och drog med dem till asiatisk brunchbuffé på Berns. Lite sammanbitet muttrandes eftersom priset var 345 kr för vuxna, exklusive kaffe. Men Berns grandiosa inredning och minnet av dessertbuffén lockade.

Maten är uppdelad på ett kallt bord, ett varmt bord och en sushidisk. När man väl tappert tuggat sig igenom dessa stationer återstår dessertbordet. Barnens favoriter var den marinerade filén på det kalla bordet; vi vuxna koncentreerade oss främst på de   trevliga, om än lite slarvigt öppnade, ostronen som inte alls totalkvaddades av kumquatsvinägern som vi befarat.

På det varma bordet älskades thaiköttbullarna i kokosmjölk och de något översötade, hoisin-aromatiska revbensspjällen. Dumplingar fanns i överflöd både ångade och friterade men ingen lämnade något bestående intryck. Dippsåserna var fina med undantag av en däven och obalanserad nuoc cham.

Ett problem var att örterna (koriander och mynta) genomgående var gräsiga och smaklösa trots att de var av trevlig storvuxen modell. Men eftersom det varit stora problem med leveranser av asiatiska färskvaror i veckan tänker jag inte dra för stora växlar på den bristande kvaliteten.  Servicen var vänlig men lätt opersonlig och rånvarande som den plägar vara på bufféer.

Sushidisken bjöd påganska prydlig sashimi, som dock var i tjockaste laget för min smak. Här fanns också helt godkänd sushi med lite för kladdigt ris. (Med godkänd menar jag en bra bit över Stockholmsstandard).

Ja, de salta rätterna är genomgående två snäpp bättre än hyggliga. Men det bästa kommer sist. Dessertbordet är kort och gott hänförande.  Balanserade smaker, fräscht och varierat. Höjdpunkterna var len chokladmoussetårta, friskt syrlig körsbärspannacotta, en fet och inställsam asiatisk crème brûlée med smak av limeblad. Och mycket mer.

När vi sedan skulle betala sved det också en smula i själen.  En sveda som lindrades av tanken på ostronen. Och nu kommer det allra bästa:  80 pix per unge upp till 13 år är rena fyndet. Så om du har en drös ungar i den åldern är Berns brunch snudd på ett fynd. Annars är det en prisvärd historia, men bara vid de speciella tillfällen du är beredd att lägga lite mer på en brunch. Vi kommer tillbaka! Och till dess ska vi ha dresserat barnen att äta ostron så till den grad att vi går plus på affären.

PS! Eftersom det är söndag kan ni läsa mer Lisa i Sydis. Idag om Malmös chokladdrottning Maria Escalante.

Kommentarer

11 svar till ”Asiatisk brunch på Berns: För dyrt men ändå prisvärt (4/5)”

  1. Daniel

    Jag var där i november och instämmer, dvs jag kommer att återvända. Vid mitt besök hade dumplingarna alldeles för seg “deg”.

    Om man har Eurocard så blir det 120 kr billigare dvs man betalar 225 vilket kanske kan vara värt att veta. Man får ta med en gäst som också betalar 225 kr.

  2. Bra tips.
    Vill bara tillägga att barn under 5 äter gratis. Ungdomar mellan 13 och 16 år betalar 175.
    Det är alltså inte helt utanför budget för att barnen blivi någgra år för gamla.

  3. Jättebra infpo Daniel! Tack pipopp! Jag glömde lägga länk till Berns sida med menyer etc.

    Tyvärr tog jag inga bilder på den underbara intredningen.

  4. Suck. Tangensbordsdyslexi igen. Förlåt stavfelen.:/

  5. Siv EE

    Jag blev så inspirerad så jag gick ut på Berns hemsida för att se vad som serveras på brunchen. Inser att jag ska bjuda med mig min man dit på brunch när vi är nere i Stockholm i slutet av april. Tack för tipset!!

  6. Var där i april förra året och gillade också maten, men vi (ett tjejsällskap på 8 pers) fick nog världshistoriens sämsta service, med odiskade glas som de knappt ville byta ut, servitörer som råkade hälla vatten över två av oss utan att be om ursäkt, helt fel dryckesbeställningar och de suraste miner på personal jag sett i mitt liv.

  7. Jag hade väldigt trevligt sällskap när jag åt där ;-)

  8. Sanna K

    Underbart gott. Det behövs lyxbruncher här nere i Malmö. Tänk om Trio och Vendel gör en brunch. Det rödbeta med aska och champagne i jucien.

  9. MiaP

    Jag som har långt till Berns men läser Sydis kan bara tacka för ett härligt reportage om choklad.

  10. Jessica: Trist!
    Anna B: Jag också. Båda gångerna.
    MiaP: Tack gulliga du! jag ska åka till Peru med Maria bestämde vi, jag ska panga spargrisen helt enkelt!

  11. Oj vad jag saknat din blogg, har inte läst på ett bra tag nu. Jag längtar till maten ni har i huvudstaden……älgköttet i frysen känns bra tråkigt just nu!