Idag ska jag på födelsedagsparty hos Ana som har gästbloggat här. Hon driver också sajten Ekopolitan. Jag gillar inte att köpa födelsedagspresenter jag får liksom köpkramp när man måste komma på något. Bättre är att köpa lite oväntade presenter när man snubblar på något och tänker: “Oh, det här skulle xxx älska”.
Därför tömmer jag mina ekorrförråd på nötter och mandlar. Rostar och kryddar som en tok och tar med mig en stor säck att servera som snacks på kalaset. Brukar uppskattas rysligt av stressade festföremål. Och det är ändå så pass anspråkslöst att det inte stjäl uppmärksamheten från den riktiga maten.
Idag tänkte jag göra en kinesisk blandning samt en ny variant som jag just nu klurar på. Valnötter rostade med vitlök, rosmarin och cironskal. Sen skulle jag egentligen vilja göra mandlar med lavendel, honung och citron. Men min lavendel hade, till skillnad från festföremålet, tyvärr åldrats helt utan behag.
Kommentarer
9 svar till ”Ätbar födelsedagspresent”
Gjort själv-presenter är helt lysande :)
Vilken lycka att få bli firad av dig. Inspirerad – som jag blev – har jag lagt kikärtor och sojabönor i blöt. De får bli till snacks imorgon. Tack!
Man borde inte få ge bort något annat än ätliga födelsedagspresenter.
Du har banne mig inte heller så dåliga bilder heller…
Vilket bra festtips! Och mandlarna lät helt underbara, det måste jag testa. Tackar!
Dina nötter var helt sagolika. Jag gillar presenter som inte bara födelsejubilaren får ta del av utan alla gästerna också. Tack för dina tips också.
Nisse
Åh, hemgjorda och ätbara är dom bästa utav presenter. Du vill inte komma hem till mig när jag fyller år? ;)
Åh vad gott! Vilken kombo blev bäst? Själv experimenterar jag med whisky- och honungsrostade nötter och frön, men än har jag inte riktigt fått till det.
Det var jättegott kan jag också intyga.
Det ska bli min nya melodi.. Om jag hinner. En ask Noblesse kan ju vilka nötter som helst övertrumfa :)