Käraste vänner, just nu är jag lite på lyset eftersom kvällen tillbringats med den fantastiske Björn.
Björn hade gjort baconvodka (bäst) och baconbourbon (god tvåa) och Björn är dessutom en av de bästa i Sverige på att blanda drinkar. Så ja, jag är en smula öhrm, ofokuserad just nu. Men väldigt glad. Och ärligt talat, bacon is good for you.
Vi drack en blandning på calvados, lönnsirap och baconbourbon. God, men krävde finjustering.
En Manhattan på baconbourbon och tja, sånt man har i en Manhattan (röd vermouth va?). Mycket trevlig.
En bacon sour som var helt fenomenal i all sin enkelhet.
Men bäst av allt – och detta kommer hamna på topp 3 på min drinklista någonsin plus kommer serveras på min begravning (se där ett skäl att bli vän med mig!): muddlade gula körsbärstomater, en liten nypa röksalt och baconvodka. Det var så gott att jag började skratta av lycka och förvåning. Genialiskt i all sin enkelhet: Sötsyrlig tomat, rökig bacon och så röksaltet som en liten skön accent.
I helgen kommer jag köpa mig en flaska Kronvodka och 200 bacon. Lördagen är säkrad.
PS Ja, jag mår faktiskt rätt bra. När det värsta har hänt inser man fascinerande ofta att det inte är så illa ändå.
Kommentarer
25 svar till ”BACONSPRIT!!”
En Bacon Mary!
Tanken har föresvävat mig ett antal gånger.
Animaliska drinkar:
Bullshot
Pigshot
Schollenschorle
Det finns nog många animaliska smaksättningar av drinkar, t ex bävergäll (OBS analsekret från bäver, därför ej kosher!).
Baconspriten lämnar mig märkvärdigt kall, jag ville veta hur du mår och var på väg att maila dig. Ser ju ditt PS nu.
Det är väl ändå rätt märkvärdigt hur en sak är när den väl ÄR. Jag har varit igenom samma sak -twice – och överlevt.
Analsekret från bäver lockar inte, men en Bacon Mary skulle jag nog kunna dra!
En bacon old fashioned FTW!
Hehe nästa steg är att göra foie gras sprit som dom galningarna borta i californien sysslade med tycker jag :P
Att ha baconfett i mjölken som man gör sin cappuchino kan vi ju också importera från landet over thäre ;)
Men…
Riskerar man inte att bli full som ett svin?
Ifall man dricker flera, menar jag…
Baconvodka – JATACK!
Skönt att höra att livet är drägligt! Det underlättar…
Baconsprit tyckte jag först lät vedervärdigt, men Julias förslag “Bacon Mary” lät ju faktiskt inte helt fel…
Funderar Dillen
Begravningsdrinken låter fantstisk! Som en flytande BLT om man pyntar med en liten ruska grönsallad.
Men ni har ju missat det uppenbara: ägglikör och baconsprit. Som frukost då…
Niklas: vi diskuterade det, men var överens om att tanken inte alls var tilltalande…
haha…själv gjorde jag köttfärsshots när jag var 20 och tyckte man kunde göra shots på vad som helst. Köttfärsen var rå och det såg sjukt äckligt ut. Det var bara de tuffaste som drack den…alltså hoppade jag själv över. Kul att se att någon utvecklat kött-sprit-kombon. Måste testas med bacon från Seger.
hoppsan. ser just att förlängningen på mitt inlägg aldrig skickades. gör ett nytt försök:
“nu ser jag hela kopplingen. du skriver om baconsprit och råbiff. jag inser att jag var ca 15 år före min tid. baconsprit+råbiff=köttfärsshots. alltså, eftersom jag missbrukar både råbiff och sprit är det ju här framtiden ligger. vilken sprit kan tänkas vara god att blanda i en råbiff? calvados? underberg? att inte detta plockats upp av de molekylära kockarna är för mig en stor gåta. veckans test är råbiff med några droppar sprit. den mogna varianten på köttfärsshots.”
Thomas: Jag har ett inlägg här på bloggen där jag tillsätter några kapsyler cognac i råbiffen. Det blev alldeles ljuvligt. Ännu bättre blev det när man drack upp resten av cognacen under tillagningen. :)
Det är därför man ska sno småflaskor med cognac när man flyger. De är perfekta för sånt här. Då riskerar man inte heller att vara för packad när det är dags att äta maten. Men kul att du redan testat och ännu roligare att det blev ljuvligt. Fast tror du inte att du var så påverkad av cognacen du drack innan att du egentligen hade kunnat äta vadsomhelst? Och tyckt att det var ljuvligt? Cognac kan ju ha en euforisk effekt.
Så mycket drack jag inte av cognacen, Tomas. :) Det var en fantastiskt fin råbiff.
Jag börjar ana SM i råbiff eller Råbiffs-SM som det officiellt kommer heta. Reglerna är enkla: basen utgörs av malet/skrapat/hackat/stampat innanlår. Resterande ingredienser/tillbehör är valfria, dock max 7 till antalet. Under tillagningen får man inte dricka mer än 12 cl sprit men inte heller mindre än 4 cl (obs. jag är inte spritmissbrukare. inte än i alla fall). Har tidigare varit med i köttfärssås-SM. Kom tvåa.
Fast nu har jag knäckt den bästa råbiffen. Den avviker lite från grundtanken och är baserad på gris. Gris är ju inte så bra att äta rå har jag hört. Det närmaste rått måste då bli lufttorkad gris. Alltså, finhackad/malen pata negra iberico bellotta med lite roquefort nerblandad. På toppen ett stekt vaktelägg. Den du. Råbiff 3.0!
Råbiffs-SM nästa helg! Någon som är på?
Men hörrni, är det jag som missat nåt? Hur göör man baconsprit??? Ge mig en hint snälla, vill överraska den bacongalne sonen…
Jag vill också veta!
…för att överraska den baconglade mig själv! ;)
Man blandar stekflott från bacon med sprit, låter det stå i rumstemperatur ett par timmar, ställer sedan kallt så fettet stelnar och silar av. Voila, så enkelt att det är genialiskt.
Tack för bra tips! Vilka proportioner använder du?