Det märkliga med att vara krabbis är att man är småhungrig hela tiden utan att egentligen hitta det där som är helt rätt. Därför äter man oavbrutet i jakten på den helige graal; eller om det är De vises sten som ska förvandla blykepsen till något ädlare.
Idag lättade dimmorna först när vi hittade en förpackning pulled pork i frysen och serverade till middag. Att pulled pork är en pick-me-up säger nästan sig självt. Andra bra saker är smoothies, yogi-te, köttbullsmacka med rödbetssallad. Potatischips och pizza är givetvis klassiker. Tiramisu är en höjdare när man är inne i efterdyningarna och aptiten återvänt.
Om ni ser mig dricka kolsyrat som inte är gratis champagne kan ni försmädligt tala med hög röst nära mitt öra och belönas med en plågad min från mig. Chansen är överväldigande att det var party dagen före. Jag gillar konstigt nog kolsyrat dagen efter. Kanske för att smärtan av de små stingen känns som ett rättmätigt straff. Jag borde ju vetat bättre. Vid min ålder.
Vad är din bästa bakismat? Det kan vara läge att dela med sig av tipsen för på torsdag är det Årets Kock, champagneskålande och på fredagen kommer stora delar av Matsverige tagit ordet krabbis till sina trötta hjärtan.

Kommentarer
10 svar till ”Bakismat: Räddad till livet av pulled pork”
Rommen från den svenska maskeringskrabban!
: )
Älskling, krabbis är något man har, inte något man är. Men jag stöder initiativet.
Oboy och chips;)
först fruktyoghurt och nån rivig grapefruktjos, för att man vill veta att man lever. senare vad som helst med smält ost. gärna bacon också.
Ägg! Stekt, kokt på macka, med dill och fetaost som en omelett.
Säger bara: gör en Strata
STRATA (perfekt bakismat när du vet att du ska vara bakis dagen efter festen)
10 skivor kantskuret vitt bröd
6 stora ägg
1 tsk Dijonsenap
1 tsk torkad basilika
½ tsk salt
2,5 dl mjölk som blandas med
1,25 dl matlagningsgrädde
500 gr riven ost (cheddar)
½ grön paprika
15 körsbärstomater
4 hg korvar (Salsiccia – Chorizo), ta bort skinnet.
2 msk hackad lök
Persilja
Lägg ut nio av brödskivorna i botten på en rymlig, smord form. Skär sista brödskivan i små kuber som du använder att fylla igen hålen mellan brödskivorna med.
Vispa ägg, senap, basilika och salt i en skål.
Vispa ner mjölk/grädde-blandningen och häll alltsammans försiktigt över brödet.
LÅT DETTA STÅ SVALT ÖVER NATTEN.
På morgonen: Värm ugnen till 180 grader. Ta fram formen och krydda med svartpeppar efter behag. Häll i hälften av den rivna osten. Lägg därefter i paprika skuren i små bitar, tomaterna i klyftor, korven i bitar eller skivor (skinka och bacon går också att använda) lök och till sist; resten av osten.
Täck det hela med folie och ställ in i ugnen i en timme. Efter 30 minuter tar du av folien och låter Stratan stå i ugnen i ytterligare 30 minuter. Ta då ut den, strö över hackad persilja och låt den svalna i 5 minuter innan servering.
Lycka till och låt det väl smaka! Med en stor kaffe blir detta den perfekta livräddaren. Men den kräver planering i supandet och tillagningen. Du kommer garanterat att svettas ut fylan och bli som en ny människa efteråt.
Dryck, dryck en masse. Earl grey, kolsyrat vatten, jos, ett glas kall fil sen BLT eller en clubba mmm. Till middag (om man kan få nån att laga) en helstekt kyckling med såser och grönt att äta i pitabröd, annars får man hämta pizza eller ännu hellre kycklingkebab.
Jag och min syster kallar det för bakishålet.
Så fort jag får en fungerande ugn igen ska jag göra pulled pork!
Jag lagade precis Lisas pulled pork recept. Jag är en stor fan, men det var alldeles för sött. Kanske Chipotle pastan jag använde, jag hade vanlig Heinz ketchup, eller så måttade jag helt fel på sockret. Och det saknas salt totalt i receptet om man inte använder röksaltets varianten. Jag räddade det nog med mald anchochili, lime och citron saft, tabasco, mm. Men det var ingen hit ändå. Sambon var helt såld dock, han älskar konsistensen. Vi åt det som i wraps med vanliga tillbehör.
nyx: Stort tack för feedback, sånt gillas! Min chipotlepasta var väldigt salt och inte söt. Kanske har de ändrat i receptet. Här finns ett nyare recept som kanska passar dig bättre:
http://matalskaren.taffel.se/2010/03/16/partymat-pulled-pork-for-ett-kompani/
Tack för tipset Lisa, ser fram emot att prova även detta receptet. När det är lite svalare ute. Det var dumt att ha ugnen på i 4-5h när det är så varmt redan!