Barilla och Batali

Första gången jag träffade Mario Batali var på hans restaurang Babbo. Han kom mot mig glädjestrålande, kånkandes på en burrata, ömt som om det vore hans förstfödda. Jag blev mycket förtjust i både osten och mannen. Men kanske allra mest hans generösa smakrika rustika mat. Jag vill minnas att vi pratade om fänkålspollen och om att juver var en med rätta underskattad delikatess. Han ville på stående fot bjuda med mig till Italien på en matresa, men jag hade på känn att min dåvarande fästman inte riktigt skulle gillat det.

Sen intervjuade jag hans dessertkock Gina som lagade en sanslöst läcker cheesecake på pumpa.

Nog med namndroppande. Sagde Batali har nu ingått i en allians med Barilla. Jag misstänker att han fått bra betalt eftersom den notoriske köttfrossaren komponerat vegorecept till Natalie Portman. Om du ger Barilla din mailadress och fyller i några frågor så får du ladda ner hela den italienska kändiskokboken. Eller så kan du nöja dig med Batalis recept här.

Kommentarer

6 svar till ”Barilla och Batali”

  1. Burrata är så FRUKTANSVÄRT gott!

  2. Jessika. Ja, visst är det! Finns på NK saluhall ibland …

  3. Måste pröva burrata någon gång. Speaking of fänkålspollen så har jag hittat en leverantör som eventuellt skickar till sverige, jag utreder saken. Pepp på att sambeställa i så fall och få ner den dyra frakten? Hör av er till mig

  4. ozmazome

    man kan inte låta bli att undra vad som hände när du träffade Batali andra gången! hoppas på en spännande fortsättning…

  5. Hade han månnde shorts och oranga Foppa-tofflor på sig?

  6. Victoria: Andra gången jag träffade honom hade han det.