På tal om brunch … Ni har väl inte missat Jens fina afternoon tea i DN? Det får mig att svälja allt förtal om veliga varkenmåltider. (Fråga inte Petter vad han tycker om afternoon tea, är ni snälla!)
Jag vill passa på att påpeka att Johans scones-recept inspirerade av Rose Beranbaum inte heller av för hackor. Scones är dessutom praktiskt taget det enda som kan få mig att använda marmelad.
Jag gillar att breda ett tunt lager creme fraiche på min ascones och sen en riktigt god syrlig, gärna lite rinnig plommonmarmelad med kanel.
Kommentarer
4 svar till ”Mer inspiration för brunch”
Ascones? Jag visste inte att scones hade rumpor.. apropå ditt tidigare inlägg.. hihi
ett lo-fat recept på scones på min sida!
Te — det har alltid låtit som en kul tradition. Lite som föräldrarnas kaffe med kaka fram på eftermiddagen (vilket inte ska förväxlas med den där kolsvarta koppen kaffe jag tar på jobbet). Mysigt.
Det finns många åsikter om vad som passar väl till te, och många kulturer har sagt sitt..
Hej Lisa!
Min egen mat- och kryddimportör, aka farsan, drar till Vietnam. Har du några tips vad jag ska skriva på önskelistan?
Vietnamesisk kanel… har den ett speciellt namn? Vad är det som gör den annorlunda i smaken?