Chilipastan som gick igen

Ja, så var den här igen. Chilipastan som egentligen ska användas till pad ke mao men som jag oförväget pytsar i det ena och det andra. Tänk om just detta blir chilipastan jag faktiskt äter upp och inte hittar intorkad i ett avlägset hörn av kylen …

Häromdagen gick det näst sista i paketet ner i en salsa på tomat och aprikos. En ny variant på ett gammalt recept.

Salsa med chilipasta, tomat och aprikos

Du hittar chilipastan för pad kee mao i kylen på China Market på Olof Palmes gata i Stockholm. Leta i kylen vid kassan eller fråga den rara personalen. Annars kan du använda någon annan trevlig chilipasta med vitlök. Lägg då gärna till lite fisksås. Ät till friterad tofu, stekt fisk eller kyckling.

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 15 minuter

  • 4 små smakrika tomater
  • 4 halvtorkade aprikoser
  • 1 msk jordnötsolja
  • 1/2 msk chilipasta för pad kee mow
  • 1 msk finhackad salladslök eller purjo
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk pressad citron
  • 1/2 msk fljust muscovadosocker eller farinsocker
  • några droppar fisksås
  • strimlade finstämda örter: limebasilika, citronmeliss eller shiso
  1. Finhacka tomater och aprikoser.
  2. Hetta upp oljan i botten på en liten tjockbottnad kastrull. Klicka ner chilipastan och fräs någon minut.
  3. Vänd ner aprikoserna och fräs en halv minut. Om aprikoserna är torra kan du slå på en msk juice eller vatten. Tippa upp i en liten skål och låt svalna.
  4. Blanda aprikoserna med tomathacket och övriga ingredienser. Låt stå och samla smak.

Kommentarer

Ett svar till ”Chilipastan som gick igen”

  1. Hett och gott det där, jag har några hårda aprikoser i skafferiet som jag kanske ska väcka till liv!