Kommer att avätas på Rolfs Kök dagen till ära. Jag har redan spanat in sniglar gratinerade med oxmärg på machomenyn. (Med prefixet macho avses här inget negativt, jag kände mig oerhört butch när jag ögnade igenom menyn.) Sedan ligger den konfiterade grissidan pyrt till.
Det här blir ett kort inlägg för dagen har varit hektisk. Men om ni inte går igång tillräckligt på de små orden “sniglar med oxmärg”, ja då är ni inte de läsare jag känner och älskar.
Kommentarer
16 svar till ”Dagens middag: Rolfs Kök”
Inte alls avundsjuk. Inte alls.
Så ska man sluta läs den här bloggen om man inte gillar sniglar? Snälla ge mig fler skäl att äta det…så att jag kan få vara kvar som läsare! :P
Cristoffer. Frågen är snarare om jag vill ha kvar läsare som läser så slarvigt. Jag skrevi inte “gillar” jag skrev “går igång på” och det gjorde ju uppenbarligen du. ;-)
Jag ska dit när min vita månad är över. Det känns onödigt att gå innan. Ser fram emot ditt utlåtande.
Den konfiterade grissidan är superb! Rolfs Köks mat är prisvärd, drickan är desto dyrare.
Få se nu: sniglar, mmm, oxmärg, mmm, konfiterad, mmm, grissida, mmm.
Jag tror du får med hyfsat okej beröm godkänt den här veckan!
Sablar vilken meny.. där hade jag velat mumsa! Varför ska landet vara så jäkla avlångt för?
Hurra för Vinbergssnäckan.
Synd att kalla den “snigel” ger dåliga “vibrationer”.
Men nytt projekt för Patrik och Andreas.
Ut och plocka vinbergssnäckorsom jag gjort för egen tillagning.
Oj då, på Roffes ska man äta Oxkinder enligt säkra källor. Men du får säkert trevligt ändå! :-)
Jag har inte ätit på Rolfs men väl tillagat enligt deras oxkindsrecept, tror jag det var trots brist på referens eller så lät jag mej bara inspireras. Det satt finemang, för den som vill försöka.
Hej Lisa
Roffes är grymt bra! Grissidan ska vi inte tala om! ;) Var och åt på Smak på restaurangen med Daniel Roos igår, för halva priset 337:- för 7 rätter med lite dricka!
Hoppas roffes var bra men det var det antar jag!
Mvh
Christoffer M Domeij
Det är iaf kreativt och det låter ju toppen. Själv är jag utan kyl och frys och kreverar snart i frustration.
näe! – vid sniglar går min gräns. Tyvärr. Läste Per Morbergs nya kokbok igår. Där fanns ett utförligt recept om hur man plockar, låter de små liven krypa runt på salladsblad och därefter sand. Etc… Det kryllar av sniglar i snäckskal hos oss. Men detta vågar jag inte prova… ;)
Hoppas middagen var god! Du kanske kan övertyga mig om sniglars förträfflighet?
Mmmm… oxmärg! På rostat bröd med havsalt – och rykande het köttsoppa till… (Annars fastnar fettet lätt på munnens tak.)
BTW: Var kan man köpa oxben i Stockholm? Vet någon det? Jag försökte på Hötorget – men nix :-(
MMMMMMMMMMMMMM säger jag också – när jag var liten så brukade jag önska mig märgbens middag på min födelsedag – till serverades ny rostat knaprigt tunt skuret danskt surdegs rågbröd – lite ny hackad persilja och havssalt – SLURP!
Sniglar lyckades jag övertala min pappa att laga när jag var 11 år, bara om vi hittade fler än 30 st vinbärs sniglar…Ja, han fick stå vid sitt ord min kära Pappa och det lagades Sniglar i dagarna tre, för så lång tid tar det om man tar det ända från början dvs från skog till talrik! En fenomenal kunskapsresa får jag säga och god = )
Nu vill jag bara veta om Middagen var GOD??
Min snigel middag var god – men hur var middagen på Rolfs Kök, är mycket nyfiken!