I DN På Stans reportage om menyer får vi veta att man helst inte skall äta sushi på söndagar. Tydligen har rekommendationen om att frysa fisk som skall användas till sushi och sashimi minst 48 timmar helt gått förbi DNs “experter”… Vidare berättas att de flesta restaurangerna drivs av illiterära kockar som inte är “slipade” nog att använda sig av menypsykologi. Ja, det måste ju stämma för den som citeras är ju med i DN’s Krogkommision… Muhahahahaha
Kommentarer
6 svar till ”DN På Stan trampar snett igen”
Kunde de inte ha tagit upp lite av de som står i artikeln i alla fall. Den är ju intressant och läsvärd. Till skillnad mot På Stans elände…
Visst, det hade kunnat vara en riktigt bra artikel.
Vilka tomtar! Ola Silberman (“Icke anonym DN prenumerant”)
Sushin är ju fryst i 24 timmar? Vilket gör att leveransen på fredagsmorgonen är den som äts på söndagen och måndagen. Dåliga dagar. Det är du som har fel.
A, jag vill inte göra dig besviken men det mesta av sushifisken som serveras har varit fryst betydligt längre än så. Två till tre månader är inget ovanligt. Läs livsmedelsverkets krav här: http://www.slv.se/upload/dokument/livsmedelsforetag/branschriktlinjer/Branschriktlinjerejutskr091110.pdf
Jag tror att A och Erik pratar förbi varandra.
A: Riktig sushi gör du själv, och då bör fisken vara fryst innan.
Erik: Jag tror att A har handlat fryst färdig sushi hos sin lokala ICA-handlare och tror att krögarna gör likadant…
;-)