Excesser i enkelhet

Jag som så lätt blir uttråkad och rastlös medan jag äter finner frid så fort jag befinner mig i lummig grönska och med stora vattenytor inom synhåll. Riktigt enkel mat smakar plötsligt helt rätt. Men saken blir inte sämre när den enkla maten håller strålande kvalitet. Att ladda med bra burkar är ett måste.

Ortiz tonfisk i olivolja, mjukkokta ägg, fantastiskt intensivsöt strimlad baskisk pimiento på burk. Jag som ogillar den vattensvullna holländska paprika får dåndimpen av hallonsötman, metalliskheten och den brända tegelsmaken i spanska paprikasorter. Mer olivolja över alltihopa. Nyklippta örter (gissa vilka!) som får singla ned till drivor över den enkla lunchen.

Vet någon var man får tag på Ortiz i Malmö eller Stockholm, föresten?

Vi har också några burkar baba ghanough (auberginepasta), sniglar och tiptoppsardeller och pumpakärnspasta som väntar till vår fromt förmenta enkelhet nästa helg.

Igår kom vi hem och åt vi currykyckling som Johan lagade efter inspiration av sin mormors recept. Currypulver och mycket, mycket grädde. Till det svarvarade vi nudlar av rotselleri på TurningSlicern. Och lovade varandra att den skulle åka fram oftare. Gott det också på ett mer civilicerat vis.

Kommentarer

4 svar till ”Excesser i enkelhet”

  1. Örjan

    Turning slicer – trodde först Du menade “månlandare”, men efter Googling på bild inser jag att Du avser den roterande äppel/selleri osv rivaren.
    Dyr, men som du anger, användbar för matnördar

  2. Jag älskar min turning slicer!! Den överträffar vilken knalledemonstration som helst ;-).

  3. Emil O

    Turning slicer, Oo, sickna saker det finns…
    Appropå något helt annat så börjar man oroa sig för om det blir något burkbyte innan sommaren tar vid. Stilla vår oro Lisa!

  4. Ser fint ut – själv ska jag ge ut en kokbok där allt är marinerat i gin http://www.metrobloggen.se/kockenochpingvin