Feberhallucination: Ost i tobaksblad

Ibland måste man få ge efter. Jag har tillfälligt sträckt vapen inför mikroberna som invaderat min kropp och ligger med täcke upp till näsan och saknar mässan lite grann. Men bara lite. Det godaste mest remarkabla jag ätit på länge åt jag nämligen igår när Gina Hjort bjöd på produktkavalkad på Café Opera.

Ni kanske har ätit den ost som gav besten ett ansikte, testun al barolo? Osten som kommer till liv när den lagras insmetad i urlakade nebbiolodruvor. Ni kanske rent av tyckte att ni var lite småcoola?

Huka er! Nu kommer testun inlindad i tobaksblad för alla förhärdade nikotinister. Tobak är faktiskt rasande gott vilket de toppkockar vet som tidigare blandade piptobak i chokladen för en dubbelkick utan dess like (möjligen undantaget nicotinin).

Ginas nya ost är inget annat än animaliskt fett och nikotin i en ohelig allians. Tänk en vällagrad Primadonna med kolatoner och lägg sedan i andanom till en dosa General. Ungefär så. Gott? Vet inte riktigt men jag måste bara äta det igen snart!

Det kan iofs ha varit en febrig dröm, men bildbeviset talar för att det verkligen hände.

Kommentarer

Ett svar till ”Feberhallucination: Ost i tobaksblad”

  1. Låter som något för mig…
    Drar mig till minnes när jag på Jan Hedhs inrådan smaksatte en chokladkaramell med cigarr.
    Det Jan inte sa var hur lite som behövdes, jag smulade ner en Cohiba i 6 dl karamell på jobbet, tog en matsked för att smaka…
    Var tvungen att sätta mig ner, har inte känt ett sådan akut nikotinillamående sedan jag tog min första snus som 13-åring.
    Jan och mina kollegor skrattade så magarna hoppade i kapp.
    /T