Salt&Brygga har alltid varit en hyvens krog. Maten har aldrig varit sensationellt bra men tillräckligt bra för att man ska vara riktigt nöjd att bo ett falafelkast (standardenhet i Malmö) därifrån. Dessutom har det ekologiska engeagemanget alltid känts genuint snarare än trendängsligt påklistrat. Döm om min förvåning när jag i dag möttes av en ostbricka som fick mig att baxna. Ostarna var trevliga, om än inte ögonbrynshöjande. Men tillbehören, tillbehören! En liten vaniljig perfekt balanserad chutney på färska och torkade aprikoser samt körsbär, en pumpaolja med perfekt rostade mixade pumpafrön och fullkomligt perfekta små lövtunna knäckebröd. Jag var förstummad, bedårad.
Efter som jag känner krögaren Björn Stenbeck passade jag på och fråga om de fått en ny bagare och han avslöjade att Sonja avböjt ett jobb som kökschef hos Lauterbach för att jobba hos honom i sommar innan hon börjar som restauranglärare.
Så nu vet ni vad ni ska göra. Beställ bord på Salt&Brygga en kväll ni vet att Sonja jobbar. Beställ med myndig röst in allt som just Sonja lagat just den kvällen och ni får förmodligen en kalasmåltid.
Kommentarer
4 svar till ”Flabbergasted på Salt&brygga”
Jag trodde att det skulle utmynna i en dissning eftersom jag prenumerar via Google Reader och texten slutade vid “när jag idag möttes av”. Vad överaskad jag blev!
Tänkte likartat som Daniel.
Hoppas Du lyckades locka av Björn/Sonja några av recepten, speciellt till glädje för oss som sällan besöker Malmö.
Sötnosar: ja, tänk vad man kan bedra sig! och vilken glad överraskning för mig också!
Sonja, som drev Rooseums café?