Här skulle jag kaxigt skrivit om den fantastiskt goda och enkla avocadosoppa jag gjorde igår. Så synd då att den inte blev så där fantastisk… Faktiskt blev den riktigt, riktigt äcklig.
Jag mixade rostad sivrichili, avocado, gurka, vitlök och en bit fetaost till en jämn kräm. Smakade av med citron, salt och peppar. Spädde med kall hönsbuljong och en slatt vitt vin. Toppade med isbitar och hemrökta räkor i chiliolja och gräslök (egentligen en bastardisering av den här soppan). Resultatet? Brrr!
Det blev blaskigt och tråkigt och aningen beskt. De rökta räkorna borde varit röktare. Fetaosten blev små gnissliga korn mellan tänderna och det var för iskallt till och med för en solig dag. Och soppan var ovanligt tjock för att vara så smaklös. Usch!
Till slut gav både Magnus och jag upp och strösslade motgiftet vegeta över hela anrättningen, trots att jag är nästan tillsatsfascisct nu för tiden. Men natriumglutamat smakar i alla fall någonting.
Så kan det gå när man tar ut segern i förskott. Och ska ni dra någon sedelärande slutsats av det här så finns ett par sjyssta sentenser att välja på:
a) Är man megaloman behöver man tas ned på jorden då och då.b) Saker som verkar goda tillsammans är inte alltid det. c) Släng soppan och ta en macka i stället!


Kommentarer
2 svar till ”Floppsoppa…”
Avokadosoppa är jättesvårt. Jag har också misslyckats svårligen ett par gånger. Knepet är att hålla det enkelt. Typ, citron eller lime, gräslök, buljong, CF och möjligen lite färsk dragon. Sen är det bättre att undvika Hass-avokado som lätt blir besk. Den mildare fuerten blir bättre.
Ni måste prova mitt mexikanska recept! Omöjligt att misslyckas :-) och läskande i värmen. Receptet har jag ärvt av min mamma och finns i min bok (Lisa, du har väl manuset kvar?). Barnen älskar den!