currywurst

Gästspel från maken: currywurst!

Det här skrevs igår. Sedan dess har även Magnus blivit sjuk, så nu ligger vi båda febriga i sängen och tycker synd om varandra och oss själva. Så nu får vi hjälpas åt med dagens matlagning.

När man är sjuk är det tur att man har en alldeles fantastisk man som kan laga bloggvärd mat åt en stackars sjukling. Synd att han hårdnackat vägrar gästblogga. Så skriva får jag göra själv.

Magnus läser just nu Uwe Timms Upptäckten av currywursten som jag egentligen lånat till mig själv. Men Magnus började läsa ren tristess när jag körde bort honom från datorn och webbspelen. Sedan satt han ovanligt tyst och stilla i flera timmar och vände blad tills han slutligen tog bladet från munnen och förkunnade att han skulle laga currywurst. Och sedan snodde han helt sonika tillbaka datorn och låg och läste recept i sängen, varpå han skred till verket och jag fick tillbaka datorn igen.

(Ni fattar att kampen om vår bärbara är viktig va? Vi har visserligen två datorer, men bara en mobilt bredbands-dongel. Som tur är kan jag alltid trumfa Magnus med hänvisning till bloggen.)

Currywurstsåsen gjordes från scratch, ingen ketchup här inte. Korven vi använde var Lidls bockwurst i glaskonserv. Den har vi inte gillat tidigare eftersom den är så menlös, men tillsammans med den curryspäckade såsen gjorde den sig helt okej. Men ska jag häda så måste jag nog få påstå att korven spelar mindre roll i sammanhanget – det är faktiskt såsen som smakar mest. Riktigt gott är det i alla fall!

Currywurst à la Magnus

Receptmakare: Magnus Petersson Richert samt diverse ospecifierade internetrecept

Portioner: 4

Tid: 1 timme

Att Magnus lagar maten hör inte till vardagen hemma hos oss. Men när han väl gör det brukar det bli riktigt bra. Så även här.

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk neutral olja
  • 2 msk curry
  • 1/2 msk starkt paprikapulver
  • 1 burk hela eller krossade tomater
  • 1/2 msk worchestershiresås
  • 1/2 dl socker
  • 1/4 dl äppelcidervinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 400 g bockwurst eller annan mild tysk korv
  • till servering:
  • curry att pudra över
  • pommes frites eller brötchen
  1. Finhacka lök och vitlök och fräs den sakta i oljan i tio minuter. Pudra över curry och paprikapulver och fräs ytterligare en minut. Tillsätt tomater, worchestershiresås, socker, vinäger och salt och låt sjuda samman tills knappt hälften återstår.
  2. Mixa såsen slät och passera den genom en sil.
  3. Skär korven i 2 cm långa bitar och stek den långsamt tills den får fin färg. Slå över såsen och rör om. Lägg upp, pudra över lite extra curry och servera med pommes eller bröd.

Kommentarer

3 svar till ”Gästspel från maken: currywurst!”

  1. Fredric L

    Låter som perfekt komfort-mat för sjuka dagar. Men inte ska ni behöva gnabbas om bredbandet. Enklast och billigast är att köpa en liten switch för en hundring och koppla ihop enl tex http://www.mobilabredband.se/story/43/Dela_mobilt_bredband_mellan_datorer_via_LAN . Smidigast är annars en mobil router, men då blir det mycket dyrare 1000++.

  2. Fredric L

    … och om båda datorerna har trådlöst nätverk är det ännu enklare http://www.mobilabredband.se/story/48/1

  3. Fredric L: Tack för tipset, ska kolla närmare på det. Men Magnus är ingen frekvent internetanvändare i vanliga fall, så det brukar inte bli så mkt slagsmål här hemma. :)