Getdressing

Jag är en dålig människa. Jag vet att kära hustrun inte gillar get eller får i någon annan form än levande och bräkandes. Ändå försöker jag smyga in getost, lammkött och annat i mina rätter i fruktlösa försök att vänja henne vid dessa läckerheter. Jag avslöjas obönhörligen.

Så ock idag när jag slängde ihop en matig salad och komponerade en ”getdressing” till.

Getdressing

Receptmakare: Anders ”Sneaky” Öhman

Portioner: till en stor sallad

Tid: 10 minuter…max

Lite sötsyrlig dressing med en lite vild smak (unken säger hustrun) som passar bra till rökta smaker i salladen som bacon.

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • ett par centimeter getostrulle
  • rikligt med svartpeppar
  • finrivet skal av en citron
    1. Avlägsna det yttersta ”skalet” på osten.
    2. Mixa samman allt utom citronskalet till en slät dressing.
    3. Rör ned citronrivet och smaka av med ytterligare salt och peppar

      Kommentarer

      3 svar till ”Getdressing”

      1. Hehe, det är som när jag försöker smyga ned koriander eller sherry i makens mat. Man blir alltid avslöjad… Men som tur är älskar maken getter i mjölkad form, för det här läte banne mig fenomenalt i all sin enkelhet!

      2. Men, du menar säkert bara väl, deep down. :)

      3. Gott! Jag tror också på det där med indoktrinering. Min man var ganska skeptisk till getost, men jag stod på mig. Nu tycker han det är helt ok – i rätt sammanhang tillsammans med sötma.