Jag är en dålig människa. Jag vet att kära hustrun inte gillar get eller får i någon annan form än levande och bräkandes. Ändå försöker jag smyga in getost, lammkött och annat i mina rätter i fruktlösa försök att vänja henne vid dessa läckerheter. Jag avslöjas obönhörligen.
Så ock idag när jag slängde ihop en matig salad och komponerade en ”getdressing” till.
Getdressing
Receptmakare: Anders ”Sneaky” Öhman
Portioner: till en stor sallad
Tid: 10 minuter…max
Lite sötsyrlig dressing med en lite vild smak (unken säger hustrun) som passar bra till rökta smaker i salladen som bacon.
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1/2 dl olivolja
- 1 msk flytande honung
- 1 tsk salt
- ett par centimeter getostrulle
- rikligt med svartpeppar
- finrivet skal av en citron
- Avlägsna det yttersta ”skalet” på osten.
- Mixa samman allt utom citronskalet till en slät dressing.
- Rör ned citronrivet och smaka av med ytterligare salt och peppar
Kommentarer
3 svar till ”Getdressing”
Hehe, det är som när jag försöker smyga ned koriander eller sherry i makens mat. Man blir alltid avslöjad… Men som tur är älskar maken getter i mjölkad form, för det här läte banne mig fenomenalt i all sin enkelhet!
Men, du menar säkert bara väl, deep down. :)
Gott! Jag tror också på det där med indoktrinering. Min man var ganska skeptisk till getost, men jag stod på mig. Nu tycker han det är helt ok – i rätt sammanhang tillsammans med sötma.