Blir man mindre nyfiken med åren? Mina Malmövistelser lullar på i samma upptrampade mönster. Pulverkaffe, en titt på havet, långa promenader för att jag misstror bussar, en måltid på Asien, en sväng på Siesta, något getigt från Möllans ost och några friterade fläskbitar från Malmö Kötthandel. Och alldeles för mycket vin vid något eller några tillfällen.
Det värsta är att jag gillar det. Och när jag avviker från mönstret känner jag en gnagande oro över att jag missar det där som är garanterat bra och trevligt. Är det åldern? Vart har den dödsföraktande matnörden inom mig tagit vägen? Har ni liknande mattrygghetsneuroser? Den som kan övertyga mig att prova på något nytt (och inte alltför kostsamt) i Malmö eller hemma vid spisen blir nästa Veckans Matnörd. Sätt igång, övertyga mig!
Förra Veckans matnörd blev Karin eftersom hon trots moderliga omsorger i form av bondomelett på färdig pyttipanna blivit en fullfjädrat matnörd.
Kommentarer
9 svar till ”Igenkännandets glädje och Veckans matnörd”
Jag har fått stå till svars för detta inför min mor som vägrar kännas vid det…
Ägg och blomkålscurry! Standardcurry med kokta hela ägg, Gott och närande!
I härligt väder måste man äta God glass i Malmö gå till Dolce Sicilia vid Drottningtorget!
Men kära nån det trodde jag inte om dig! Har du grillat färsk oxbringa nån gång? Det är mitt nästa alldeles enkla och billiga matprojekt. Kunde vara kul att höra vad du hittade på av samma sak.
Mitt tips blir blomkålssallad, som ger den färska knapriga blomkålen en höjdarplats i vardagssnabbmaten.
Ett huvud blomkål som småbukettas (alt snabbtärnas om man vill hoppa kontemplationen)
en rödlök i tunna halvmånar,
ett större äpple i sockerbitar,
en rejäl bit feta (3-400gr) smulas i,
dressas med olivolja och citron el limejuice
salta, peppra
och ett par nävar ruccola till pynt
går att skifta feta/äpple till getost och päron,
om det råkar finnas rostade pinjenötter eller annat nötigt så trivs de bra i också.
Själv är jag såld på fläskfile med glaze av honung, ingefära och whiskey… Förföriskt god och ändå så lätt att göra! Perfekt till helgen och god även när den kallnat.
Mycket trevlig blogg!
Jag tycker att du ska åka till Solde en lördag när de öppnar (vid nio), och bli kompis med cykelkillarna. De är de enda som är där innan butikerna öppnat, känns igen på sina tajta kläder och hurtiga grepp kring espresson. Ät en av Soldes surdegsmackor och bli inspirerad av cyklisternas snack om landsvägar och svettiga klungor.
Sen kan du ta dig till Erikslust och slaktaren där (http://tinyurl.com/rdthms) som har den där svenska varianten av Kobe-biff. Gott, masserat och närodlat!
Dolce Sicilia har filial i Västra hamnen
Kaffe på Lilla kafferosteriet är inte dumt.
Det finns en mängd små kaféer och restauranger i kvarteren kring Kronprinsen och missa inte Cesarsalladen på Kungskafét, den med wasabi i dressingen och Cevapcicin utanför ÖB. Franska bageriet har tyvärr lagt ner och där försvann Briocherna…
Jag har hört en massa positiva kommentarer om kötthandlaren på Erikslust, men inte tittat in ännu…
3:ans buss går dit ( liksom till Västra hamnen…och hem till mig…) och även om den inte går efter tidtabellen så går den regelbundet och ofta annars är ett tips att skaffa en cykel för smidigare än så tar man sig inte fram i Malmö.