Ingrediensdemens

Jag har just tillbringat tjugo minuter med att leta i kylen efter ett paket bacon. Som inte finns. Jag har förbannat alla gudar jag känner till på alla språk jag kan, anklagat Magnus för att tröstäta bacon i smyg, undrat om jag steker bacon i sömnen och till och med kollat i frysen trots att jag VET att jag inte fryst den.

Baconhelvetet var helt enkelt puts väck och både Magnus och jag var brydda. Jag var dessutom rasande.

Tills alldeles nyss, när jag kollade igenom bloggen på jakt efter misstänkta rätter baconen slunkit ned i.

Ja visst ja. Bondbönssoppan. Jag som hade tänkt baconlinda lite konserverade musslor som ett litet snacks eftersom vi väntar på mat som beräknas bli klar runt niotiden i kväll. Och det värsta av allt är att jag öppnat musselburken innan jag letade rätt på baconet. Nu har jag  – hör och häpna – frusit in konserverade musslor eftersom jag inte vet vad jag annars skulle göra med dem. Jag har förbrukat hela dagens fantasikvot på att lista ut bacongömställen.

(Och säg inte musseltoast – jag har inget bröd.)

Kommentarer

4 svar till ”Ingrediensdemens”

  1. Ha haa. Ursäkta en rätt så fumlig amatör, men det kännns faktiskt lite bra att veta att en mat- och ingridiensguru också kan misslyckas. Jag är inte ensam, om man säger. Om du ursäktar. Om man säger.

  2. Annica

    Retro-mat igen!

    Vitlöks- och persiljesmör klickas ovanpå musslorna som man med fördel har lagt i ett (kam-) musselskal. Lite ströbröd på toppen, och gratinering. Riktig 70-tals känsla!!

  3. Plastfarfar: Jag misslyckas oerhört ofta för att vara en matguru. Jag borde snarare stå som ett tempel för misslyckade matnördar. :)

    Annica: Jag känner till den retrotrippen, men vi bestämde oss för att fylla magen med vin i väntan på maten.

  4. Mimmi

    Passera musslorna genom en sil i lite kokt grädde med salt och peppar…..fräs lök och vitlök “untill pale and interesting”….en chilidutt?….hackat kryddgrönt? Kanske finns ett avkok av räkskal i fjyysen? ..ja en förrättsoppa alltså?

    Appropå burkade musslor, de godaste jag har ätit var ett märkeslöst alternativ från Ö&B av alla ställen, tyvärr välte jag bara ner dem i en tomatpastasås och slängde bort burkarna så jag vet inte vad det var för märke. Dumt!
    /Mimmi