Kackla om gås!

Är gåsen ett underbart höstmåste eller en torr oljig benget? Ska en gåsamiddag vara traditionell eller finns det plats för nytänkande. Kackla på ni bara!

Kommentarer

9 svar till ”Kackla om gås!”

  1. Jag har ätit traditionell gåsamiddag ett par gånger och anser att gåskoma nog slår paltkoma.

  2. Gås är en ekonomisk fågel så tillvida att man snabbt blir ganska mätt av den och av alla rika tillbehör… Dessutom har den mycket kvar att lära mig, känns det som.
    En färgstark gåsamiddagsskildring (förutom Lisas vackra på Matälskaren)är den i Östergrens Gentlemen (sid 100 i nyutgåvan).

  3. Gåsen är intressant för den kan liksom vara torr och flottig samtidigt. Fettet är ju inte insprängt. Kan man kanske ge den specialfoder? Vart tar alla gäss vägen när de släppt ifrån sig levern? Hur smakar tvångsmatad gås? Frågorna hopar sig.

  4. Ska bjuda föräldrarna på gås till helgen, men vill inte göra en hel gås utan har fixat gåsbröst.
    Jag är dock lite osäker på hur länge de ska stekas och om de ska vara genomstekta eller lite rosa som ankbröst. Någon som har ett bra riktmärke på gåsbröstinnertemperatur?

  5. Kan svara mig själv, tog samma temp som mitt recept på helstekt gås, 85 grader, och det fungerade fint!

  6. Ja men vad bra, Pär. Jag lämnade walk-over på frågan eftersom jag själv är en relativ gås-novis. Men rent generellt ang fråga om genomstekt är att gåsen mer “fläskig” jämfört med ankan som mer drar åt “vilt-hållet”. Kul att din middag blev lyckad!

  7. I vilket fall som helst tycker jag att Mårtens afton borde vara en röd dag. Röd som gåsblod…
    Hälsar
    Mårten
    http://matmarre.blogspot.com/

  8. lena birgersson

    Mmm, jag åt gås i lördags. Fantastiskt gott i år igen! Tänk att ha vänner som lagar gås i dagarna två, dygnet runt,år efter år, för 20 av sina bästa vänner.