Kalvråbiff à la Hydra

Urringning, rått kött, sprit. Vackra män i bakgrunden. Jag förnekar mig aldrig.

I år var jag första gången på bokmässan. Jag representerade Hydra Förlag där jag hastigt och lustigt gått och blivit marknadschef (detta utöver mina andra 3-4 arbeten och projekt – den här hösten händer det!). Självklart behövde vi lite mingelmat. Självklart behövde vi råbiff. Kalvråbiff.

Det här är lagom till plockmat åt typ  50 personer eller till 5-10 hungriga på en huvudrätt. Stort tack till charken på ICA Fokus som förutom att de malde fantastiskt fin kalvråbiff även ropade “Här kommer hon, råbiffprinsessan!” när jag hämtade köttet. De vet hur man smickrar en kvinna.

Hydras kalvråbiff

Receptmakare: Margit Richert

Portioner: beror på hunger och sällskap

Tid: 20 minuter

Får man tag på färskt hydrakött bör man slå till. Annars går det bra med helt vanlig kalv.

  • 1 kilo dubbelmalen kalvfärs av innanlår
  • 5 äggulor
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk dijonsenap
  • 3 schalottenlökar
  • 1/2 dl saltinlagd kapris
  • 1 dl konjak
  • salt, svartpeppar
  • till servering:
  • gott knäcke
  • cornichoner
  • persilja
  1. Majonnäsa samman äggulor, dijonsenap och olivolja.
  2. Finhacka schalottenlök, grovhacka kaprisen.
  3. Blanda allt. Smaka av med salt, peppar och en rejäl dos konjak.
  4. Servera med knäcke, cornichoner och en ruska persilja för vegetarianernas skull.

Kommentarer

3 svar till ”Kalvråbiff à la Hydra”

  1. Inget dåligt epitet; råbiffsprinsessa. Men det förtjänar du!

  2. Jag bär det med stolthet.

  3. Örjan

    Tack för påminnelsen om att “majonnäsa” senap och äggula med olja till råbiffen.
    Du har ju redan skrivit om det flertalet gånger bl.a http://gittosmat.taffel.se/2011/10/23/en-rabiffbild-sager-mer-an-tusen-ord/

    Förhoppningsvis har det nu fastnat i mitt minne.