Kila vidare

Just nu tokjobbar jag men hoppas att kunna lägga upp recept på något trevligt senare  ikväll. Tills vidare får ni hämta lite inspiration i mitt andra pörte där jag bjuder på mackor och öl. Mackan med rostad rotsellerimousse, aprikoser och hasselnötter rekommenderas varmt. Min kollega Håkan Engström som tipsar om öl rekommenderas ännu varmare; han är en ohyggligt fin och mångsidig skribent. Tillsammans med favoritfotografen (min och många andras) Peter Frenneson har han gett ut en superfin intervjubok om skånska artister. Trots att jag är genuint ointresserad av musik läste jag med förtjusning.

Kommentarer

11 svar till ”Kila vidare”

  1. Vilket underbart “mackreportage” i Sydsvenskan! Tack för det!

  2. Inte för att jag är någon stor vän av öl, men med sådana fina förslag på mackor, kan jag allt klämma ner en.

  3. Tack, snälla ni!

  4. Jag som inte ens äter mackor blev ju sugen på en tex currymajo med fisk lät jätte gott. Man kan ju skippa brödet och äta röran i stället.

  5. Claes Gustavsson

    En riktigt bra liten guide om mackor är välkommen. Med tips om dryck som bonus. Det kanske finns, jag vet inte.
    Lasse Kronér har ju gjort en skojsig bok om goa mackor från Götlaborg för de som gillar att kombinera frack och gymnastikskor, och Schyffert gillar Skogaholm och O’Boy.
    Det här var något annat.

  6. Andreas

    Den där rotsellerimoussen låter ju bara för god med roquefortost. Kanske får bli det till helgen!
    Men var kommer sauternen in? Ska aprikoserna marineras i vinet?

  7. Fukta aprikoserna med lite sauternes bara.

  8. Örjan

    Sellerimousen provlagad.
    Kommer att användas som tillbehör till snittar för 120 pers på torsdag. Dock lite andra tillbehör pga “lagerrensning”.

    Fråga. Har Du hunnit prova sellerimoussen med kokosgrädde isf mejeriprodukter?

    Tänker på Din palsternacksoppa med kokosgrädde -hur god är inte den.

  9. Claes Gustavsson

    Fukta aprikoserna. Det låter som en diktrad av Lotta Lotass.
    Själv minns jag raden “hon gick som en gasell i aprikosmarmelad”, oklart varifrån det kommer.
    Utmaningen är att omvandla det till recept.
    Gasell i aprikosmarmelad.

  10. Örjan

    Sellerimoussen.
    Har själv provat med kokosmjölk.
    Blev minst lika god. Kanske lite sötare.

    Men godast blev provet med palsternacka och kokosmjölk.

  11. Örjan

    Sellerimoussen återigen.

    Gör stor sats.
    Bra bas till Din bästa sellerisoppa.