Köksminimalism

Jag vet att jag är person som är lite för mycket av allt. För bestämd, för pratsam, för otålig, för översvallande. Och ofta blir det för många smaker i maten. (Ni skulle bara se de kompositioner som jag inte publicerar.) Men ibland träffar jag på råvaror som får mig att besinna mig. En ovanligt vacker gurka blev häromveckan till en ovanligt återhållsam sallad.

Gurksallad för minimalister

Receptmakare: Moder Natur och Lisa Förare Winbladh

Portioner: 1

Tid: 5 minuter

  • 6 skivor gul gurka eller annan trevlig gurka
  • några droppar fruktig olivolja
  • några droppar chardonnayvinäger eller äppelbalsamico
  • 1 korn smulad grönpeppar
  • en gnutta svartpeppar
  • 3 strimlor citronskal
  • repad citrontimjan
  1. Arrangera gurkan på ett fatt och toppa med övriga ingredinser. Klart!

Kommentarer

6 svar till ”Köksminimalism”

  1. Fast det allra, allra bästa av dina minimalistalster är ändå avokadomackan med peppar, rödlök och tomat.

    Kör den i repris!

  2. Jag kan köra den en gång i veckan!

  3. Saxit

    Kan man räkna en avocado med pocherat ägg och bea som minimalistiskt om bean är färdig? :)

  4. Saxit: Det kan man. Jag tycker att kombon låter mardrömsaktig, men minimalistisk, definitivt.
    Och ta inte illa upp jag har mina matperversioner så jag är vidsynt vad gäller andras.

  5. Saxit

    Lisa – jag hittade receptet på en annan matblogg. Jag var tvungen att testa och det är faktiskt väldigt gott (speciellt om bean är lite salt). Fast man måste ju gilla både avocado, ägg och bea… + att man får inte vara rädd för att få en blodpropp. ;)

  6. Hmm, väldigt likt vår Zucchinicarpaccio. Tyckte det lät himla tråkigt och inte värst gott – men hade sett det i åtskilliga bra kokböcker och blev tvugna att testa. Helt jäkla fantastiskt!