Kolhydratladdade kräftor

Idag lät jag mig mutas. Eller rättare sagt jag bytte lite kramar mot de här bjässarna. Platsen för mitt brott var Hötorgshallen, mer exakt fiskaffären Hav.

Pär-Anders lärde också ut hemligheten bakom dessa hummerwannabes. Fiskaren, vars identitet han inte ville röja, har lärt sig det hemliga knepet av sin farfar Någon månad innan det är dags för kräftfiske dumpas två ton potatis i vattnet. Två ton. Enligt den alltid trovärdige Pär-Anders kan man då höra kräftorna samfällt jubla av glädje.

Om ni undrar varför jag håller igen på kolhydrater i allmänhet och snabba sådana i synnerhet kan ni titta igen på kräftorna. Visserligen är jag varken skapt som en nors eller som en kräfta, men det är en varning för vad som kan ske om man livnär sig på annat än sin naturliga föda.

Kommentarer

9 svar till ”Kolhydratladdade kräftor”

  1. Inga dåliga klor.

    Hur påverkas smaken av kolhydratkosten?

  2. Själva kräftan var fantastisk till både konsistens och smak (massor av kräftsmör) men lagen var lite för besk för min mun.

  3. dan s

    Kanske en tändsticksask bredvid som referens?

  4. Sorry, vägrar fiberberika mina kräftor så till den grad. ;-) Dillkronan ger en ganska bra uppfattning… de är gigantiska och klorna oproportionerliga.

  5. … och kostar 100 kr/stycket…

  6. Lidbom: Ah, jag är alltså trots min ansenliga ålder värd 200 pix för ett snabbhångel!

  7. jon

    Det finns tydligen många bra knep att locka fram kräftor. POtatis känns som rätt sunt i sammanhanget. I början av 80-talet störtade ett litet 4-sitsigt plan i Helgasjön utanför Växjö på sensommaren. Det tog ett par dagar innan man hittade planet med kropparna i. Kropparna var vid det laget täkta med kräftor som kalasade. Enligt ryktet då rapporterades det om fina fångster av kräftor i området för olyckan.

  8. Johnny

    Jon, bra idé med att begrava människor i kräftsjöar, på så sätt omvandlar vi liken snabbt till nyttiga proteiner och omega-3 fettsyror. Kräftor i sötvattenssjöar kan användas i folkrika länder som Kina och Indien, etc. Vi skulle fixa fram en fisk som äter vegetarier och innehåller mycket fett, speciellt omega-3, både i muskulatur och lever, snabbväxande 1-10kg/år (?), typ 20g fett, 20g protein, 0g kolhydrat, söt och saltvatten, etc. Karpen som finns i kinesiska sötvatten sjöar äter vattenväxter. Varför inte ympa in några bra fettgener från ål, lax, sill, makrill eller ännu fetare fiskar om det finns. På så sätt skulle vi kunna odla feta sötvattensfiskar som äter vegetarier i stället för animalier. Kossorna är väl den perfektaste maskinen från vegetarier till animalier omvandlaren, den äter gräs och ger mjölk och kött, vi behöver en fet sötvattens fisk som gör det också, det borde vara ett projekt att satsa några 100 miljoner kronor på. Musslor verkar vara en bra produkt att odla som äter det mesta som finns i vattnet som samtidigt renas i processen, det finns sötvattensmusslor också att odla.

    Bara lite tankar om odling och speciellt fiskodling.

  9. Ja, din kräfta säger ju en hel del. Jag har själv börjat äta mindre kolhydrater och mer fett och blir både smalare och mer mättare till mindre mat. Det är vår tid som gått på tidernas marknadsförings myt har jag insett efter att ha läst ett antal böcker, besökt olika sajter och prövat själv.